Το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της Αίγινας πραγματοποιήθηκε το καρναβάλι της Αίγινας όπου κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος επισκεπτών και ντόπιων με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και συμμετοχές από σχολεία και συλλόγους.

Στις 11:30 το πρωί ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις. Από την παραλία της Αίγινας μέχρι την εξέδρα που είχε στηθεί στην παλιά προβλήτα πραγματοποιήθηκε παρέλαση χωρίς άρματα αλλά με συμμετοχές παιδιών από σχολεία και μέλη συλλόγων.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στις καρναβαλικές εκδηλώσεις ήταν η αναβίωση του Αιγινήτικου γάμου  από  τα μέλη  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο «Καποδίστριας». Ένα κάρο οδήγησε τη νύφη και  το γαμπρό στην εξέδρα  όπου ο «Δήμαρχος» μαζί με τον κουμπάρο και τον «παπά» άλλαξαν  τα στέφανα. Το πιο σημαντικό σε αυτήν την αναβίωση είναι η ανάγνωση του προικοσύμφωνου  από  το Δήμαρχο. Το «ξωφύλι»  που είναι ένα κείμενο  χαρακτηριστικό  της Αιγινήτικης λαογραφίας και  το πρόσφερε  η κ. Λίνα Πετρίτου –Μπόγρη το οποίο συνέθεσε μαζί με την Άννα Ράκη και τον Φραγκίσκο Κάππο. Το κείμενο αυτό είχε πρωτοακουστεί  στο καρναβάλι του 1985.

Ακολούθησε παρουσίαση μοντέρνων χορών από τη Σχολή χορού  της κ. Γιαννοπούλου ενώ το γλέντι συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του κ. Α. Στρίτζινγκ.

Μικροί και Μεγάλοι κατάφεραν να ευχαριστηθούν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς λόγω του καλού καιρού

Δείτε τις φωτογραφίες: