Εκδικάστηκε η υπόθεση του Ντανιέλ Ποντένσε και του Ζέλσον Μαρτίνς κατά της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας την Πέμπτη.  Θυμίζουμε πώς οι δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από την πορτογαλική ομάδα μετά την επίθεση που είχε γίνει στο προπονητήριο της Σπόρτινγκ, στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Εκμεταλλευόμενοι όσα αναφέρουν οι κανονισμοί της FIFA για ανάλογες καταστάσεις, όταν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ο εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος, περιγράφοντας όσα είχαν γίνει πριν από αρκετούς μήνες, την ημέρα που οι οπαδοί της Σπόρτινγκ έκαναν «ντου» στο αθλητικό κέντρο. Μια ημέρα δύσκολη για τον νυν παίκτη του Θρύλου, καθώς από μικρό παιδί ήταν παίκτης της ομάδας της Λισσαβόνας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όσα ανέφερε και ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Με την πλευρά της Σπόρτινγκ να συνεχίζει να εμμένει στη θέση της και να ζητά τα χρήματα της ρήτρας των παικτών, βάσει των συμβολαίων που είχαν στην Σπόρτινγκ, ενώ οι παίκτες αξιώνουν το ποσό που αναλογεί στα χρήματα που θα λάμβαναν από την πορτογαλική ομάδα.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας θα βγάλει το προσεχές διάστημα την τελική του απόφαση. Θυμίζουμε, πάντως, πώς οι δύο παίκτες είχαν δικαιωθεί σε ό,τι αφορά την κίνησή τους να αποχωρήσουν από την Σπόρτινγκ, λύνοντας τα συμβόλαιά τους.