Στο… ρελαντί και χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Ριζούπολη. Νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Είχε και 3 δοκάρια και πήρε ένα ακόμα τρίποντο με το οποίο «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αλλά έχασε τον Τοροσίδη που τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεξί γόνατο.

Τα παιχνίδια της τύχης και το πλήγμα με τον «Τόρο»

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την κλασική του ενδεκάδα, βάσει των παικτών που είχε διαθέσιμους και των προβλημάτων που υπήρχαν. Ο Ολυμπιακός από την αρχή είχε τον έλεγχο του ματς, επέβαλλε το ρυθμό του, αλλά του έλειψε το σημαντικό. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την αποτελεσματικότητα. Σε ένα ακόμα ματς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν με φάσεις, αλλά οι περισσότερες δεν ήταν πραγματικά ικανές για να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Χουάντερσον.

Διότι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα επενέβη μόλις τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά σε μια περίπτωση δεν τα κατάφερε. Κι αυτό ήταν στο 24' όταν στην σέντρα του Ποντένσε, ο Στάθης στην προσπάθειά του να διώξει προ του Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον (0-1). Με κατοχή της μπάλας στο 71% και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με αυτό το γκολ. Κι από την άλλη, να χάνει τον Τοροσίδη. Μια στιγμή ατυχίας, στο 27', με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή με τον Ανδρούτσο στη θέση του. Αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο και την ανησυχία έκδηλη.

Τα δοκάρια, ο «Φαραώ» και η δοκιμή με Σολδάνο εξτρέμ

Ο ρυθμός έπεσε στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν το διάστημα που οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν παραπάνω ενδιαφέρον στο κομμάτι της τακτικής. Μέσα σε όλα μια ακόμα στιγμή ατυχίας με την αποχώρηση του Φορτούνη που δέχθηκε ένα χτύπημα στην ποδοκνημική. Ο Νάτχο τον αντικατέστησε άμεσα. Αλλά οι ευκαιρίες άρχισαν να γίνονται από εκεί και πέρα. Με τον Ολυμπιακό να έχει 3 δοκάρια! Στο 61' με τον Κούτρη, για να… απαντήσει ο Απόλλων με τον Ελ Χέλβε (63'). Αλλά το ματς τέλειωσε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 70ό λεπτό με τον Χασάν να σκοράρει ξανά.

Ο «Φαραώ» βρήκε δίχτυα μετά την ασίστ με τον Ποντένσε, σημείωσε το 0-2 και πέτυχε ένα ακόμα γκολ μέσα στο 2019. Θα μπορούσε να είχε και δεύτερο, αλλά στο 72' σημάδεψε με κεφαλιά πρώτα το οριζόντιο και μετά το δεξί δοκάρι του Χουάντερσον, με την μπάλα να παίζει το… παιχνίδι της και να καταλήγει στην πορεία στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Απόλλωνα. Με τον Μαρτίνς να κάνει μια ακόμα αλλαγή, βάζοντας τον ματς τον Σολδάνο που έπαιξε ως δεξί εξτρέμ στο διάστημα που αγωνίστηκε, ως το φινάλε το ματς. Χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής από τη Ριζούπολη με 2-0.

Κι αυτό διότι ο Σέζος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων δεν καταλόγισε το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ποντένσε από τον Γαρουφαλιά που ήταν μπροστά στη φάση.