Σε αυτά τα ματς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το γκολ στο 32' από τον Σολ, στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Ντιναμό. Μια στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να αντιδράσει άμεσα. Στο δεύτερο μέρος αντέδρασε, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χασάν (74') και τον Γκερέρο (87'), αλλά δεν τις αξιοποίησε. Κι αυτό ήταν που οδήγησε στην ήττα με 1-0 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Πλέον οι Πειραιώτες επικεντρώνονται στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Πλήρωσε» τις στιγμές αδράνειας

Ο μεν Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με ενδεκάδα αποτελούμενη από τους Σα στο τέρμα, Τοροσίδη, Μεριά, Σισέ και Τσιμίκα στην άμυνα, τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη στον άξονα, Ποντένσε και Ζιλ Ντίας στις πτέρυγες, σε ρόλο μεσοεπιθετικού τον Φορτούνη και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Η δε Ντιναμό με την ίδια ενδεκάδα με αυτή που είχε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα πρώτα λεπτά οι Ουκρανοί πίεσαν τον Ολυμπιακό που δεν είχε σωστή αντίδραση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες του να κρατήσουν μπάλα στα πόδια του.

Όμως, σε ένα παιχνίδι όπως αυτό ακόμα και οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Με τον Κρούζλιακ να μην δίνει κάρτα στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπουγιάλσκι σήκωσε στον… αέρα τον Γκιλιέρμε, αλλά κάρτα δεν βγήκε από το τσεπάκι του Σλοβάκο ρέφερι! Γενικά, πάντως, ο διαιτητής άφηνε το σκληρό παιχνίδι των Ουκρανών, κάτι που έγινε και στο 13 όταν ο Κεντζιόρα πάτησε τον Ποντένσε, αλλά ούτε φάουλ δεν καταλογίστηκε υπέρ του Πορτογάλου εξτρέμ! Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, οι παίκτες του Ολυμπιακού ισορρόπησαν το ματς, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό και όταν είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν την περιοχή του Μπόικο, έκαναν το κάτι παραπάνω, το οποίο όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της Ντιναμό, στο 32', οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν απομάκρυναν την μπάλα και τελικά οι Ουκρανοί κατάφεραν να σκοράρουν. Πήραν προβάδισμα σε ένα σημείο που δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σα. Και είχαν μία ακόμα ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από κόρνερ, σε μία ακόμα στιγμή αδράνειας, αλλά ο Σολ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με τους Πειραιώτες να έχουν 49% κατοχή μπάλας, έναντι του 51% της Ντιναμό.

Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μασούρα αντί του Ζιλ Ντίας. Μια κίνηση που έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ είχε και την πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς, στο 51',

αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Όμως ήταν κάτι σημαντικό το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου απείλησαν την εστία του Μπόικο με καλές προϋποθέσεις. Η εικόνα του ματς είχε αλλάξει. Ναι μεν οι Ουκρανοί είχαν το προβάδισμα, αλλά οι Πειραιώτες έδειχναν πώς μπορούν να κάνουν τις φάσεις που θα τους έβαζαν, αρχικά ξανά στο ματς και εν συνεχεία στο «κυνήγι» της πρόκρισης. Είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως, δεν επέτρεπαν στην Ντιναμό να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σα.

Όμως, οι δύο επόμενες κινήσεις του Μαρτίνς δεν απέδωσαν σύμφωνα με όσα περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ειδικά η αλλαγή του Γκερέρο με τον Φορτούνη. Από τη στιγμή που πίεζε ο Ολυμπιακός χρειάζονταν τον αρχηγό του στο γήπεδο. Παίκτη που θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετά. Ο Νάτχο βοήθησε λίγο, ο Ποντένσε ήταν καλύτερος, όπως και ο Γκιλιέρμε, σε σχέση με την εικόνα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο. Με όλα αυτά δεδομένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δύο φάσεις. Απείλησαν. Με τον Χασάν στο 74' και τον Γκερέρο στο 87'. Ειδικά η δεύτερη ήταν ευκαιρία από αυτές που δεν επιτρέπεται να χάσεις σε τέτοια ματς!

Στην πρώτη ο Μπόικο έκανε μια τεράστια επέμβαση, κρατώντας το 1-0 για την Ντιναμό. Σε καθοριστικό σημείο! Αλλά στη δεύτερη, ήταν ο Ισπανός φορ του Ολυμπιακού σε θέση τετ-α-τετ και έχασε μια ευκαιρία που δεν χάνεται! Από τη στιγμή που δεν άλλαξε κάτι με αυτές τις δύο φάσεις, δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι παραπάνω. Το 1-0 για την ουκρανική ομάδα έμεινε ως το τέλος κι έτσι ο Θρύλος έχασε την ευκαιρία για να περάσει στους «16» του Europa League.