Μια ομάδα που παίζει μπαλάρα, την οποία ο κόσμος χαίρεται να βλέπει. Μια ομαδάρα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Μια ομαδάρα που φοράει ερυθρόλευκα και κάνει τους οπαδούς της να τραγουδούν πώς «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»! Μια ομάδα που ό,τι κάνει το κάνει μόνη της, δείχνοντας πώς κάθε ημέρα που περνά είναι καλύτερη. Κόντρα στην ΑΕΛ σημείωσε τέσσερα γκολ με τον Φορτούνη να προσφέρει ένα ακόμα show και να δείχνει πώς είναι ο ηγέτης του Θρύλου.

Γκολ και θέαμα

Ένα ακόμα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει και πάλι πολλές αλλαγές, επτά στο ματς σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Όμως, ο φετινός Ολυμπιακός έχει δουλέψει πάρα πολύ. Όποιος κι αν αγωνίζεται, διαφορά δεν υπάρχει. Ό,τι αλλαγές κι αν κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ακριβώς. Καλή μπάλα, θέαμα, γκολ και ο κόσμος στην εξέδρα να τραγουδά «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!» Κι αυτή είναι η ουσία, η αλήθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» για μια ακόμα φορά απέδειξαν πώς παίζουν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΛ τα είχε όλα. Μπαλαρά, φάσεις, τελικές, εκπληκτικές ενέργειες, δοκάρι και τρία γκολ. Με τον κόσμο να απολαμβάνει ό,τι έβλεπε από τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Το δίδυμο Γκιλιέρμε, Νάτχο στον κεντρικό άξονα ήταν εκπληκτικοί. Ο Ισραηλινός έχει δώσει δύο ασίστ, στο πρώτο και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ ο Βραζιλιάνος δέσποζε με την παρουσία του στο ματς. Το δίδυμο των ακραίων, Ποντένσε και Μασούρα ήταν σε κέφια, ενώ ο αρχηγός έκανε ένα ακόμα πολύ μεγάλο ματς. Η χρονιά του Φορτούνη. Μετά το γκολ και την ασίστ στην Τρίπολη, δύο γκολ στο πρώτο μέρος του ματς με την ΑΕΛ.

Σε ένα πρώτο 45λεπτο με τους «ερυθρόλευκους» με την κατοχή της μπάλας στο 68%, με 11 τελικές, 8 εκ των οποίων στο τέρμα και τον αντίπαλο γκολκίπερ να έχει 5 αποκρούσεις. Ένα 45λεπτο μπάλας που γούσταρε ο κόσμος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

4' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε αρχικά και στη συνέχεια ο Φορτούνης από πλεονεκτική θέση επωφελήθηκαν από τα λάθη των αμυντικών της ΑΕΛ, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κρίστινσον.

8' 1-0 Ο Νάτχο με φανταστική ασίστ στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ βρήκε τον Μασούρα, εκείνος κατέβασε την μπάλα και πλάσαρε τον Κρίστινσον.

13' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, έδιωξε εντυπωσιακά ο Κρίστινσον.

15' Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού καθώς ο Γιακιμόβσκι τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Μιράντα.

16' 2-0 Εύστοχη εκτέλεση από τον Φορτούνη, με τη… βοήθεια του δεξιού δοκαριού της εστίας του Κρίστινσον.

20' Φοβερή ατομική ενέργεια από τον Ποντένσε, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ του κόντραρε στα πόδια του Γκόλια!

31' Εκπληκτική ευκαιρία με τον Μασούρα! Ο Φορτούνης έκανε εκπληκτική κίνηση έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Μασούρα σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή κι εκείνος πλάσαρε με την μπάλα να περνά οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι!

35' Σέντρα του Τσιμίκα, κεφαλιά από τον Γκερέρο, έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

44' 3-0 Κάθετη πάσα του Νάτχο για τον Γκερέρο που γύρισε από τα δεξιά στον Φορτούνη κι εκείνος πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή

55' Διαγώνιο σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή, η μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Κρίστινσον.

60' Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, κεφαλιά του Γκερέρο λίγο άουτ.

74' Μακρινό σουτ του Γκιλιέρμε, μπλόκαρε στη γωνία του ο Κρίστινσον.

75' 4-0 Καταπληκτική κάθετη πάσα από τον Ανδρούτσο που έβγαλε τον Φορτούνη απέναντι από τον Κρίστινσον, εκείνος πέρασε και τον γκολκίπρ της ΑΕΛ και πλάσαρε στην κενή εστία.

Ο διαιτητής Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Καρανίκα (14'), Γιακιμόβσκι (15',) Γκόλια (15').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Ποντένσε (50' Χριστοδουλόπουλος), Μασούρας, Φορτούνης, Γκερέρο (65' Χασάν).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλας (84' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σουκάβκα (58' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).