Ποδαρικό με το… δεξί στο πρωτάθλημα για το 2019 έκανε ο Ολυμπιακός. Συνδυάζοντάς το με εξαιρετική εμφάνιση στη Λιβαδειά. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό, δεν συνάντησε προβλήματα και νίκησε 2-0 χάρη στα γκολ του Φορτούνη (7') και Γκερέρο (50'), συνεχίζοντας την αντεπίθεσή τους για να επιστρέψει δυνατά στη μάχη του τίτλου, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του ματς στην Τρίπολη.

Κυριάρχησε στη Λιβαδειά

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την καλύτερη δυνατή του ενδεκάδα για το ματς στη Λιβαδειά. Με τους Λάζαρο και Ποντένσε στα άκρα, με τον Μπουχαλάκη παρτενέρ του Γκιλιέρμε στο κεντρικό άξονα και τον Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης, τον Σισέ δίπλα στον Βούκοβιτς, στο κέντρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και αποφασιστικός από το πρώτο λεπτό του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο έχοντας κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 67%. Με ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια, ειδικά από τη δεξιά πτέρυγα. Εκεί όπου ο Χριστοδουλόπουλος, στην επάνοδό του, ήταν εξαιρετικός. Μέσα σε όλες τις φάσεις, συνεργάστηκε τόσο με τον Φορτούνη όσο και τον Ελαμπντελαουί, βγάζοντας πολλές φάσεις και απειλώντας σε πολλές περιπτώσεις την εστία του Μπάγιτς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε ζητήσει πίεση ψηλά, με τους παίκτες του να ακολουθούν στο απόλυτο τις οδηγίες του. Είναι χαρακτηριστικό πώς στο πρώτο ημίωρο του ματς οι Βοιωτοί δεν είχαν καταφέρει καλά-καλά να πλησιάσουν την περιοχή του Σα. Η πρώτη τους… επίσκεψη ήταν στο 28' με το μακρινό σουτ του Στανόγεβιτς από τα 25 μέτρα! Την ίδια ώρα ο Ομάρ ήταν εξαιρετικός, ενώ και ο Κούτρης από την άλλη πτέρυγα από τους κορυφαίους. Οι δύο μπακ του Ολυμπιακού μαζί με τους Λάζαρο και Ποντένσε που έπαιζαν μπροστά τους, ήταν οι ακρογωνιαίοι «λίθοι» για την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία.

Και βέβαια ο Φορτούνης! Ο αρχηγός έκανε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι. Όχι μόνο γιατί πέτυχε το γκολ στο 7', αλλά γιατί έπαιξε και πολύ μυαλωμένα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν οργανωτής, μοίραζε σωστά την μπάλα και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Με τον Μπουχαλάκη, επίσης, να δικαιώνει τον Μαρτίνς που τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα καθώς ήταν πολλές οι δουλειές που έκανε και με επιτυχία. Οι δύο Έλληνες μαζί με τον Λάζαρο και τον Ομάρ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος. Το οποίο έληξε με 1-0 για τον Ολυμπιακό και το μοναδικό μειονέκτημα ήταν πώς οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν μόλις ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά!

Μέσα σε όλα, ο Σιδηρόπουλος δεν είδε δύο πέναλτι. Στο μαρκάρισμα (σ.σ.: σε τράβηγμα) πάνω στον Σισέ στην περιοχή του Μπάγιτς στο 6' και στο 38' στο χέρι που έκανε ο Στανόγεβιτς. Με τον… κορυφαίο να είναι κοντά στις φάσεις, αλλά να μην καταλογίζει τις παραβάσεις.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5' Νέο κόρνερ για τον Ολυμπιακό μετά την κεφαλιά του Λάζαρου, μετά τη σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, και την παρέμβαση του Άνγκουα.

7' 0-1 Ο Φορτούνης έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Γκερέρο και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Θρύλο.

12' Δυνατό συρτό σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπάγιτς.

28' Σουτ του Στανόγεβιτς έξω από την περιοχή, ο Σα με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ!

38' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης για τον Ομάρ που γύρισε για τον Σισέ, αλλά στο σουτ του η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λιάγκα και πέρασε σε κόρνερ!

45'+2 Μια ακόμα φάση για τον Ολυμπιακό με τον Ομάρ να γυρίσει από τα δεξιά, με τον Γκερέρο να κάνει το τακουνάκι, αλλά ο Μπάγιτς ήταν σε καίρια θέση.

49' Σέντρα του Φορτούνη, κεφαλιά του Μπουχαλάκη από το ύψος της μικρής περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπάγιτς.

50' 0-2 Μετά το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε αριστερά έξω από την περιοχή στον Μπουχαλάκη που έκανε τη σέντρα και ο Γκερέρο με κεφαλιά, σκόραρε από κοντά.

54' Κάθετη πάσα του Φορτούνη για τον Ποντένσε που πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

61' Ευκαιρία του Ιωαννίδη που μπήκε από τα αριστερά, κλέβοντας την μπάλα από τον Σισέ, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα.

64' Σουτ του Γκερέρο έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστία του Μπάγιτς.

80' Σέντρα του Παντελιάδη από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά ο Μαρκόβσκι, αλλά δεν ανησύχησε τον Σα.

82' Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Σέντρα του Σαβαντογκό από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι αστόχησε με κεφαλιά, αμαρκάριστος, από το ύψος της μικρής περιοχής.

90'+4 Διαγώνιο σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή, έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μπάγιτς!

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Όμο (56'), Σαβαντονγκό (90'+1) και Ελαμπντελαουί (41'), Γκιλιέρμε (67').

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Άνγκουα (73' Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62' Σαβαντονγκό), Ιωαννίδης (73' Μαρκόφσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούρας), Φορτούνης (81' Νάτχο), Γκερέρο (90'+2 Χασάν).