Τι κι αν δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο; Ενα ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό σημαίνει… πολλά περισσότερα. Με ένα ξέσπασμα από το 87′ κι έπειτα, ο Πρωταθλητής και τυπικά Ολυμπιακός, νίκησε 3-1 τον "αιώνιο" αντίπαλο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα - ειδικά στο πρώτο μισάωρο - και σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις του "σημάδευε" την "πλάτη" της ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Λέτο έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Μπεργκ, ο οποίος σε τετ - α - τετ με τον Ρομπέρτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Αυτό το "σοκ" αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπαθούσε, ήθελε, αλλά έδειχνε πως κάτι έλειπε για να γίνει πιο επικίνδυνος.

Ο Καμπιάσσο στο 5' πλάσαρε, μόλις άουτ η μπάλα και ο Ντομίνγκεζ στο 9’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ. Οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά δεν βρήκαν στόχο, όπως στόχο δεν βρήκε και ο Φουστέρ, στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 32'. Ο Φορτούνης γύρισε από τα αριστερά, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σούταρε στην κίνηση και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άγγλου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός, αφού γλίτωσε το δεύτερο τέρμα με την απόκρουση του Ρομπέρτο στο εξ επαφής σουτ του Ταυλαρίδη στο 28', κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει δυνάμεις για τη συνέχεια. Η μπάλα στρώθηκε στον Καμπιάσσο έξω από την περιοχή και ο Αργεντινός μέσος με δυνατό χαμηλό σουτ έκανε το 1-1. Την ίδια ώρα, οι παίκτες των πρασίνων διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον Ντομίνγκεζ, αλλά το γκολ σωστά μέτρησε, μιας και ο Αργεντινός μέσος δεν συμμετείχε στη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά περίμενε να… ξεσπάσει στο τέλος. Στο 55' το σουτ του Φουστέρ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις και στο 68' εκείνο του Μαζουακού (αμφότερα λλίγο έξω από την περιοχή) πέρασαν άουτ. Στο 73' ο Στιλ απέκρουσε την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε σε μια αντεπίθεση στο 77', όταν ο Ρομπέρτο βγήκε πολύ μακριά από την εστία του, ο Μαμούτε πλάσαρε από μεγάλη απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολη τη διάρκεια του ματς, πήρε αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα στο τέλος. Στο 87' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 2-1!

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πήρε… φωτιά, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το τρίτο γκολ. Στο 89' ο Ιντέγιε έκλεψε την μπάλα από τον Ταυλαρίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσσο (81′ Πουλίδο), Ντομίνγκεζ (62′ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81′ Ερνάνι), Ιντέγιε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90′ Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνες (71′ Εσιέν), Μπεργκ, Λέτο (74′ Μαμούτε).