Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία χρονιά ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρέθηκε συνεχώς δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες σε όσους τις χρειάζονταν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθώντας πιστά την επιθυμία και εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη να προσφέρονται βοήθειες σε όλους τους συνανθρώπους μας, απέδειξαν για ακόμη μία χρονιά ότι εκτός από τους αγωνιστικούς χώρους είναι πρωταθλητές και στη φιλανθρωπία.

Οι Πειραιώτες έστειλαν και το 2018 το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ώστε να δοθούν χαμόγελα στον κόσμο μέσα σε μία πολύ δύσκολη εποχή όπου ζούμε.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, από το ξεκίνημα της χρονιάς έδειξε ότι θα παραμείνει στο πλευρό των συνανθρώπων του, κάτι το οποίο βέβαια θα συνεχίσει να πράττει και τα επόμενα χρόνια με τον ίδιο ζήλο και σκοπό.

Αξίζει, λοιπόν, να θυμηθούμε κάποιες από τις κινήσεις των Πειραιωτών τη φετινή χρονιά, οι οποίες θα πρέπει να παρακινήσουν όλους να προσφέρουν και εκείνοι ό,τι μπορούν στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους κατοίκους της Μάνδρας, οι οποίοι υπέφεραν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή. Η προσφορά των Πειραιωτών στην περιοχή διήρκησε για πάρα πολλούς μήνες, με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους της.

Ακολούθησε η τεράστια κίνηση του ηγέτη του Θρύλου να προσφέρει το πόσο του 1 εκατομμυρίου ευρώ στους πυροπαθείς από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στην Ανατολική Αττική. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός άνοιξε λογαριασμό, ώστε να προσφερθούν βοήθειες στους κατοίκους της περιοχής. Μία κίνηση που είχε διεθνή αντίκτυπο με πάρα πολλά Μέσα από το εξωτερικό να κάνουν ειδική μνεία στην προσφορά του Ολυμπιακού και του ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός στήριξε επίσης για ακόμη μία χρονιά την Ιερά Μητρόπολης Πειραιώς και Νίκαιας, μοιράζοντας χαμόγελα στους κατοίκους των περιοχών και πολύτιμες βοήθειες με φαγητό και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Φυσικά, οι Πειραιώτες και το 2018 έδωσαν ελπίδα, στηρίζοντας έμπρακτα το ίδρυμα, δίνοντας χαρά και πολύτιμες βοήθειες στους μικρούς ήρωες που δίνουν καθημερινά τη δική τους «μάχη».

Το ίδιο έπραξε ο Ολυμπιακός και με το ίδρυμα «Φλόγα» το οποίο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία των Πειραιωτών, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν και από το ξεκίνημα της χρονιάς στο πλευρό των προσφύγων.

Αυτές ήταν μερικές από τις κινήσεις ανθρωπιάς του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη για το 2018, με πολλές άλλες να μην έχουν γίνει καν γνωστές, αφού ο μοναδικός σκοπός όλων στις τάξεις των Πειραιωτών είναι να προσφερθούν βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Πρωταθλητής και στη φιλανθρωπία ο Ολυμπιακός για ακόμη μία χρονιά, κάτι το οποίο θα συνεχίσει να πράττει και τα επόμενα χρόνια, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συνανθρώπους μας.