Με το απόλυτο, τρεις νίκες σε τρία ματς, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ματς με πολλά παιδιά από την Ακαδημία πήραν μια ακόμα νίκη, 2-1 και έφτασαν τους 9 βαθμούς. Πλέον το μυαλό όλων στη διοργάνωση είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (21/12, 15:00), όπου θα μάθουν τον αντίπαλο τους «16». Βρουσάι κι Ανδρούτσος οι σκόρερ του Θρύλου. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε 11 τελικές, τις 7 στο τέρμα και κατοχή μπάλας 67%.

Τα νέα παιδιά είχαν διάθεση

Σε αυτό το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα. Μασούρας, Νικολάου, Ανδρούτσος, Βρουσάι, αλλά και οι μικροί Μαρτίνης, Ξενιτίδης και Βοΐλης. Το σίγουρο ήταν ένα. Οι νεαροί είχαν διάθεση και προσπάθησαν να αφήσουν καλές εντυπώσεις. Με τον Βρουσάι να σκοράρει σε μια από τις πρώτες ευκαιρίες των «ερυθρολεύκων» για το 0-1, στο 11ο λεπτό. Μάνος και Βοΐλης ήταν αρκετά κινητικοί, συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που αποτελούσε πρόβλημα για τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Πολλά λάθη, ακόμα και σε εύκολα φάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει ρυθμό το ματς. Ο τερματοφύλακας Αμουτζάκης του Άρη Αβάτου έκανε σημαντικές επεμβάσεις για να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 0-1, αλλά δεν τα κατάφερε στο 40ό λεπτό. Εκεί σταμάτησε την πρώτη προσπάθεια του Πάρντο, αλλά ο Ανδρούτσος πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε. Με το ημίχρονο να τελειώνει με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με το γκολ του Σαρηγιαννίδης για το 1-2 που ήταν το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Έπεσε ο ρυθμός, δεν έγινε φάσεις

Στο δεύτερο μέρος το τέμπο του ματς ήταν ασαφώς πιο αργό. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Λογικό κι αναμενόμενο να μην μπορέσουν οι παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν φάσεις. Ακόμα και σε απλές μεταβιβάσεις σε κοντινές αποστάσεις, δεν πήγαινε η μπάλα εκεί που ήθελαν. Όσο περνούσε η ώρα τόσο γίνονταν και πιο αργό το ματς. Αποτέλεσμα όλων αυτών να μην γίνουν φάσεις. Αλλά τα νεαρά παιδιά του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να κάνουν την προσπάθειά τους.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ρίχνει στο ματς και τον Νεοφυτίδη, ενώ στο τέλος πήραν την ευκαιρία τους οι Μαρίνος και Πέιος που πήραν το… βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα του Θρύλου. Κι αυτός που θα μπορούσε να είχε σκοράρει ξανά ήταν ο Μάριος Βρουσάι που είχε την ευκαιρία στο φινάλε, αλλά τον σταμάτησε ο Αμουτζάκης. Το θέμα είναι πώς το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να είναι αναδεικνύεται νικητής με 2-1 στο τελευταίο του ματς, στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6' Σέντρα του Μασούρα, σουτ στην κίνηση του Μάνου, έδιωξε ενστικτωδώς ο Αμουτζάκης.

11' 0-1 Με μακρινό σουτ του Βρουσάι που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης για τον Αμουτζάκη, ο Θρύλος πήρε το προβάδισμα.

23' Κάθετη πάσα του Πάρντο για τον Μάνο που πλάσαρε τον Αμουτζάκη, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν του επέτρεψε να σκοράρει.

25' Κεφαλιά του Δόντσου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

29' Σουτ του Μάνου έξω από περιοχή, ο Αμουτζάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

30' Γέμισμα του Ξενιτίδη, η μπάλα έφτασε στον Πάρντο σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

40' 0-2 Ο Αμουτζάκης απέκρουσε το σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ανδρούτσος σε δεύτερο χρόνο πλάσαρε εύστοχα.

45' 1-2 Σέντρα από τα δεξιά του Σιχλοιμίρη, ο Σαρηγιαννίδης ήταν αμαρκάριστος και σκόραρε από κοντά με κεφαλιά.

76' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάρντο, η μπάλα πάνω από την εστία του Αμουτζάκη.

79' Σέντρα του Πάρντο από τα δεξιά, κεφαλιά του Μάνου, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμουτζάκη.

90'+3 Σουτ του Βρουσάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Αμουτζάκης.

Ο διαιτητής Γρατσάνης (Τρικάλων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κούτρα (76') και Πάρντο (36'), Νικολάου (80').

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Κουτσούμπας, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Σιχλοιμίρης (72' Μελισσόπουλος), Μίλερ, Δόντσος, Γκέκας (55' Κρασώνης), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος (46' Ζωσιμίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Μαρτίνης, Πάρντο (90' Μαρίνος), Ανδρούτσος, Ξενιτίδης (90'+1 Πέιος), Βρουσάι, Βοΐλης (84' Νεοφυτίδης), Μάνος.