Στα έξι ματς που έχει δώσει η Μπέτις στο σπίτι της, το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», από τη νύχτα (20 Σεπτέμβρη) που επισκέφθηκε το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έχει εντυπωσιάσει. Μετράει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Για το Γιουρόπα Λιγκ έχει κερδίσει τη Ντουντελάνζ (3-0) και παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στη Μίλαν, ενώ στην Πριμέρα Ντιβισιόν κέρδισε (1-0) τη Λεγανιές του Σιόβα, παραχώρησε ισοπαλίες σε Μπιλμπάο (2-2) και Θέλτα (3-3) και ηττήθηκε (0-1) από τη Βαγιαδολίδ.

Προφανώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποδόμησης ή υποτίμησης της αποψινής αντιπάλου του Ολυμπιακού. Και να θέλει κάποιος εξάλλου έρχεται η πραγματικότητα και του... τσακίζει τα επιχειρήματα. Η ταπεινή Μπέτις εξάλλου είναι η ομάδα που σ' έναν σημαντικό στατιστικό τομέα, το passing game, ανήκει στην ελίτ του ισπανικού πρωταθλήματος, δηλαδή στο πρώτο γκρουπ με Μπαρτσελόνα (την... καθηγήτρια δηλαδή) και την Ρεάλ. Στις 8.356 ολοκληρωμένες πάσες είναι η ομάδα του Βαλβέρδε, στις 7.357 η «βασίλισσα» και με 6.953 ακολουθούν οι παίκτες του Σετιέν. Κάτι σαν... μικρή Μπάρτσα δηλαδή.

Αυτό που υπογραμμίζεται είναι ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πραγματικά πολύ καλής ομάδας. Τον βρήκε η ταπεινή Βαγιαδολίδ, γιατί να μην τον βρει και ο Ολυμπιακός; Ο σεβασμός είναι επιβεβλημένος, ο φόβος όχι παρότι η Ισπανία αποτελεί έναν τόπο όπου οι ερυθρόλευκοι σε 15 ματς μετρούν 13 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Με δεδομένο πως ό,τι και να γίνει απόψε, τα πάντα θα είναι ανοιχτά για πρόκριση μέχρι και την 6η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός καλείται ν' απαλλαγεί από το όποιο άγχος και απλά να επιβεβαιώσει το δικό του ευρωπαϊκό στάτους το οποίο έχει χτίσει με κόπο και τον ιδρώτα του. He keeps on dreaming για αρκετά χρόνια τώρα...