Έγινε και ματς στην Πάτρα, στο… χωράφι του Παμπελοποννησιακού! Σε αυτό ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 με τα γκολ του Τοροσίδη (38') και του Ναουέλ (70') και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε στον επόμενο γύρο. Με μια ενδεκάδα κατά 10/11 διαφορετική από το ματς με τον Απόλλωνα. Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ήταν εμφανής, αλλά σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν κάτι περισσότερο.

Κυριάρχησε στο… χωράφι και πήρε το προβάδισμα

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ενδεκάδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα. Μονάχα ο Ναουέλ ήταν στο αρχικό σχήμα στην Πάτρα. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν διαφορετικά πρόσωπα. Με τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό. Κυριαρχώντας και έχοντας κατοχή της μπάλας που έφτασε στα πρώτα 45 λεπτά σε ποσοστό 75%. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο που ήταν σε τραγική κατάσταση, δεν ήταν εφικτό.

Μέσα σε όλα, στο 25' ο ρέφερι Παπαδόπουλος δεν καταλόγισε το πέναλτι στην ανατροπή του Τσιμίκα από τον Ντάσιο. Με τον Ολυμπιακό να έχει δύο καλές στιγμές και να παίρνει το προβάδισμα από ένα κόρνερ και σκόραρε ξανά τον Τοροσίδη. Ήταν στο 38' που σκόραρε με κεφαλιά, σε μια φάση που θύμισε πολύ το γκολ που σημείωσε με την Ντουντελάνζ, αλλά από πιο μακρινή απόσταση. Με αυτό τον τρόπο ήρθε το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» που πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 1-0.

Πήγαν να… τινάξουν το ματς στον αέρα!

Στο Παμπελοποννησιακό ήταν όλα ήσυχα. Στις εξέδρες οπαδοί του Ολυμπιακού κάθε ηλικίες. Πολλοί γονείς με τα παιδιά τους. Στα ξαφνικά η αστυνομία πήγε να… τινάξει το ματς στον αέρα! Κρατική παρέμβαση με στόχο να τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι». Αποτέλεσμα να έχουν διακοπή του ματς για σχεδόν 18 λεπτά. Οι ομάδες και οι διαιτητές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια καθώς η αστυνομία έναν άνευ λόγου και αιτίας χρήσης δακρυγόνων. Όταν ξανάρχισε το ματς, το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς. Με την κατοχή να είναι σταθερά πάνω από το 70% και την ομάδα του Μαρτίνς να έχει τον έλεγχο. Το γκολ του Ναουέλ στο 70ό λεπτό ουσιαστικά τέλειωσε το ματς, με το σκορ στο 0-2. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ, αλλά ο γκολκίπερ Σούλης της Παναχαϊκής έκανε σωτήριες επεμβάσεις και δεν επέτρεψε να μπει άλλο γκολ.

To φιλμ της αναμέτρησης:

17': Ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σούλης αποσόβησε το γκολ, κρατώντας το το 0-0.

24': Μακρινό σουτ του Γκιλιέρμε, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σούλη.

34': Γύρισμα του Ναουέλ από τα δεξιά, ο Νάτχο βρήκε την μπάλα που έφτασε στον Μάνο, αλλά δεν έκανε δυνατό σουτ.

38’ 0-1: Κόρνερ του Ναουέλ από τα δεξιά, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σούλη.

59': Ο Νάτχο έδωσε για τον Βρουσάι που έπιασε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε.

70' 0-2: Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Μάνος κατέβασε την μπάλα και ο Ναουέλ με σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε.

75': Σουτ του Μάνου από το ύψος της μεγάλης, μπλόκαρε ο Σούλης.

86': Γυριστό βολέ από τον Φετφατζίδη, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σούλης.

 
O διαιτητής Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λουμπαρδέα (23'), Ντάσιος (48').

Παναχαϊκή: Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (57' Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46' Κυνηγόπουλος), Κολ (73' Αργυρόπουλος), Μαυρίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Ανδρούτσος, Νάτχο (80' Φετφατζίδης), Ναουέλ (83' Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (76' Βοΐλης).