Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που γουστάρουμε να βλέπουμε! Μεγάλη μπάλα από τους «ερυθρόλευκους», πεντάρα στον ΠΑΣ (5-0) και ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς τους, που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Τρεις ημέρες μετά το δύσκολο ματς στην Αγγλία, ο Θρύλος δεν πάτησε… γκάζι, αλλά ήταν απολαυστικός. Προσέφερε πλούσιο θέαμα και έκανε τους οπαδούς του να παραληρούν. Με το σύνθημα «Θρύλε γερά, γερά, πρωτάθλημα ξανά» να δονεί την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Θέαμα, ενθουσιασμός, καλή μπάλα!

Μόλις δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα για τον Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπέρνλι. Με σχήμα αποτελούμενο από τον Γιαννιώτα στο τέρμα, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα στην άμυνα, Καμαρά και Μπουχαλάκη στο κέντρο, Ποντένσε, Φετφατζίδη, Φορτούνη μπροστά του, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο. Το ερωτηματικό ήταν εάν ο Ολυμπιακός θα εμφάνιζε σημάδια κόπωσης μετά το κουραστικό ματς στην Αγγλία, την περασμένη Πέμπτη. Αυτό δεν έγινε ορατό. Έχει γίνει καλή δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη όρεξη, καλή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση και διάθεση για να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που ήταν στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε το παιχνίδι της. Κατοχή μπάλας στο 66%, έξι τελικές και τρεις στο τέρμα. Απολογισμός δύο γκολ. Το πρώτο χάρη στην ευστροφία του Ομάρ που κατάλαβε το γέμισμα του Καμαρά και την αργή αντίδραση του Βελλίδη και το δεύτερο από τον Φορτούνη με πέναλτι που κέρδισε ο Γκερέρο, μετά το χέρι του Τζημόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν στο διάστημα αυτό και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας καθαρό προβάδισμα με δύο γκολ (2-0).

Το show του Ποντένσε και η πεντάρα

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος μετά το γκολ στο «Τερφ Μουρ» του Μπέρνλι έχει πάρει τα πάνω του. Είναι χαρακτηριστικό πώς ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε έτοιμο γκολ για τον Φετφατζίδη με τον βραχύσωμο Έλληνα μέσο, αλλά εκείνος στάθηκε άτυχος με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Λίγο αργότερα, όμως, ο Πορτογάλος σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς των «ερυθρολεύκων». Μετά το γκολ πρόκρισης στο Μπέρνλι, σημείωσε το 3-0 κόντρα στους Γιαννιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις τρεις αλλαγές του, βάζοντας τον Μιράντα, τον Λάζαρο και τον Νάτχο στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έριξαν στροφές. Συνέχισαν να κυριαρχούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά το καλύτερο το είχαν φυλάξει για το τέλος. Πρώτα ο Γκερέρο και μετά ο Μεριά. Γκολάρα από τον Ισπανό σε μια προσωπική φάση που πήρε την μπάλα από το κέντρο και έδειξε την κλάση και την ποιότητά του. Και μετά μια φάση που δείχνει πόσο καλή δουλειά γίνεται στο Ρέντη. Γκολ σε κομπίνα από κόρνερ. Η σέντρα του Ομάρ ήταν ό,τι έπρεπε για τον Μεριά που δεν την… σπατάλησε για να σημειώσει το τελικό 5-0.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

10': Ο Τσιμίκας βγήκε σε θέση βολής και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ από τον επόπτη Δημητριάδη.

17': Σέντρα του Μπουχαλάκη από τα δεξιά, κεφαλιά του Γκερέρο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

33' 1-0: Γέμισμα του Καμαρά, ο Ομάρ έκανε πολύ έξυπνη κίνηση, πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

38': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

40': Χέρι του Τζημόπουλο στην προσπάθεια του Γκερέρο μέσα στην περιοχή, ο Φωτιάδης καταλόγισε το πέναλτι.

41' 2-0: Εύστοχη εκτέλεση από τον Φορτούνη και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά.

46': Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, σέντρα του Ποντένσε από τα αριστερά, σουτ του Φετφατζίδη στην κίνηση, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

55' 3-0: Συνδυασμός Γκερέρο-Φορτούνη, γύρισμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού για τον Ποντένσε που «εκτέλεσε» τον Βελλίδη.

59': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο, εντυπωσιακά στο αριστερό του «παραθυράκι» ο Βελλίδης, έδιωξε σε κόρνερ.

70': Σουτ του Νικολιά από τα δεξιά, μπλόκαρε την μπάλα ο Γιαννιώτης.

75': Συρτό σουτ του Μυστακίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μεριά και κατέληξε κόρνερ.

90' 4-0: Ο Γκερέρο με ατομική ενέργεια που ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου, πέρασε τον Τζημόπουλο και πλάσαρε τον Βελλίδη.

90'+2 5-0: Ο Λάζαρος εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Ομάρ, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Μεριά με προβολή σκόραρε.

Ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσιμίκα (45'+1) και Ξύδα (18'), Λίλα (67'), Τζημόπουλο (85'), Κάστρο (90'+2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' Μιράντα), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Φετφατζίδης, Ποντένσε, Φορτούνης (69' Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κακουμπά, Λίλα (77' Σιόντης), Ξύδας (35' Μυστακίδης), Κάστρο, Νικολιάς (75' Βιντάλ), Κούζικ, Κρίσμαν.