Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει! Ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία (1-1) στο «Τερφ Μουρ» από την Μπέρνλι και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση των Άγγλων, σκόραραν με τον Ποντένσε (83') και συνεχίζουν στην Ευρώπη, παίρνοντας το εισιτήριο αήττητοι. Τα καλύτερα έρχονται και ο Θρύλος έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Δεν είχε ρυθμό, έκανε πολλά λάθη

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τη γνωστή, ευρωπαϊκή ενδεκάδα. Γιαννιώτης στο τέρμα, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκας στην άμυνα, Μπουχαλάκης και Καμαρά στο κέντρο, Λάζαρος, Ποντένσε και Φορτούνης μπροστά τους και ο Γκερέρο στην επίθεση.. Η Μπέρνλι από τα πρώτα λεπτά πίεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα σημαντικό θέμα. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, με αποτέλεσμα η αγγλική ομάδα να έχει υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας. Η ομάδα του Σον Ντάις είχε τον έλεγχο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Γιαννιώτη.

Με πιο χαρακτηριστική φάση εκείνη του 23ου λεπτού με τον Βόοουκς να αστοχεί από κοντά, με κεφαλιά. Τα λάθη ήταν αρκετά. Πολλά ατομικά, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο με τις αλληλοκαλύψεις και τις συνεργασίες. Παρόλα αυτά και με την κατοχή της μπάλας να είναι υπέρ των Άγγλων σε ποσοστό 57%-43%, το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), μονάχα θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Πάντα, μετά το πρώτο ημίωρο του ματς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ισορρόπησαν εν μέρει το ματς κι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά. Έκαναν μια-δύο καλές φάσεις και είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία, στο 42' με τον Ποντένσε. Στη μοναδική οργανωμένη επίθεση των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο 45λεπτο. Εάν ο Πορτογάλος εξτρέμ σκόραρε, θα μπορούσε να είχε βάλει… τέλος στην υπόθεση πρόκριση, με γκολ σε καθοριστικό σημείο.

Ο Χασάν έδωσε πνοή και ο Ποντένσε την πρόκριση

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, υπό την έννοια ότι το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε δεν βελτιώθηκε. Η αδράνεια και τα πολλά λάθη ήταν μέσα στο πρόγραμμα και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και σύμμαχο την τύχη σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως στο 48' με τον Βόουκς να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσαν να βρουν… απαντήσεις στην πίεση της αγγλικής ομάδας. Το χειρότερο ήταν πώς τα αμυντικά κενά για τον Ολυμπιακό ήταν πολλά. Η άμυνα του Θρύλου σε πολλές περιπτώσεις πιάστηκε στον… ύπνο. Και την τελευταία στιγμή πάντα κάτι συνέβαινε. Είτε ένας αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε σωτήρια επέμβαση, είτε οι παίκτες της Μπέρνλι αστοχούσαν. Το μόνο που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» ως εκείνο το σημείο, στο δεύτερο μέρος, ήταν ένα σουτ του Φορτούνη.

Ο Μαρτίνς έψαχνε να βρει λύσεις από τον πάγκο. Κι έκανε την πρώτη του κίνηση στο 72' με τον Χασάν αντί του Γκερέρο. Ο Πορτογάλος θέλησε να «φρεσκάρει» την επίθεσή του και αυτό λειτούργησε. Ο Αιγύπτιος έδωσε αρκετά με τα τρεξίματά του, βοήθησε στην πίεση μπροστά και από το πείσμα του ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό στο 83'. Με τον Ποντένσε να σκοράρει και να «κλειδώνει» την πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Οι Άγγλοι μπορεί να ισοφάρισαν με τον Βίντρα τρία λεπτά αργότερα (86'), αλλά δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε