Δύσκολες ώρες περνά η Ύδρα καθώς το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό σχεδόν 24 ώρες. Κάτοικοι εξαγριωμένοι, καταστηματάρχες σε απόγνωση, τουρίστες ψάχνουν τρόπο να φύγουν από το νησί.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης τόνισε ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από την ΔΕΔΔΗΕ το σημείο της βλάβης. Είπε πως στο νησί βρίσκεται υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται ένα ακόμα αργότερα, αλλά και γεννήτριες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Προανήγγειλε ότι η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά ώστε να αναζητηθούν ευθύνες ενώ διέψευσε δημοσιεύματα ότι υπήρξε ένταση στο λιμάνι από επισκέπτες που ήθελαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Σημείωσε επίσης πως επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς θα πρέπει να πετάξουν ευπαθή προϊόντα.

Από την πλευρά του ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) διευκρίνισε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες -καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος- το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.