Τέλος καλό, όλα καλά. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα. Σε ένα ματς που η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα με τίποτα. Αλλά ακόμα κι αυτή έχει τον… ειδικό της. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής εξτρέμ το «κάρφωσε» στο 62' κι αυτό το γκολ έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό που νίκησε 1-0. Μόνο 1-0, αντί για 5-0, 6-0, ακόμα και 7-0! Ακόμα κι αυτά τα σκορ θα μπορούσαν να είχαν έρθει, εάν ο Επασί δεν έπιανε τα άπιαστα και να ολοκλήρωνε την αναμέτρηση με 13 αποκρούσεις, τον Θρύλο να έχει και δοκάρι, αλλά και χαμένο πέναλτι.

Κυριάρχησε απόλυτα, αλλά δεν σκόραρε!

Ο Ολυμπιακός με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα τρία ματς στην Ευρώπη είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς. Ο Μεριά στην άμυνα αντί του Μιράντα, ο Τοροσίδης αντί του Μπουχαλάκη και ο Πάρντο αντί του Ποντένσε. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα με διπλή ζώνη άμυνας. Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παίξουν μπάλα, να κάνουν το παιχνίδι τους, να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Σε ένα ημίχρονο οι 9 τελικές, εκ των οποίων οι 5 στο τέρμα δεν είναι λίγες. Με ποσοστό 75% σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας. Πολλές φάσεις, με την τριάδα των Φορτούνη, Λάζαρου και Γκερέρο να είναι μέσα σε αυτές. Γιατί δεν ήρθε το γκολ σε αυτό το διάστημα.

Ο Επασί έκανε τρομερό ματς με πέντε επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος. Υπό την έννοια ότι κέρδισε πέναλτι στο 41ο λεπτό -στην ανατροπή του Φορτούνη από τον Ζησόπουλο- αλλά ο αρχηγός του δεν κατάφερε νικήσει τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού από την «άσπρη βούλα»! Επιπλέον, δεν του δόθηκε ένα ακόμα πέναλτι στο 44' στο χέρι του Ντιόγκο. Ο διαιτητής Κουμπαράκης και ο επόπτης Τζιώτζιος φοβήθηκαν να καταλογίσουν την παράβαση. Βλέπετε δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στα χρόνια της… εξυγίανσης δεν είναι εύκολο πράγμα.

Ο Χασάν έδωσε επιθετική «πνοή», ο Λάζαρος το…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή. Εκτός αγώνα ο Τοροσίδης που ακόμα δεν είναι για 90λεπτο, πόσω δε μάλλον ως αμυντικό χαφ και ο Πάρντο, στο ματς ο Μπουχαλάκης και ο Χασάν. Η είσοδος του Αιγύπτιου που έπαιξε μαζί με τον Γκερέρο στην επίθεση άλλαξε εντελώς το ματς. Έδωσε περαιτέρω επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό. Ο Αιγύπτιος με την είσοδο του ήταν πολύ κινητικός και η άμυνα του Λεβαδειακού τον κατάλαβε για τα καλά. Αλλά απελευθέρωσε και τον Γκερέρο που βρήκε περισσότερους χώρους και απείλησε για τα καλά την εστία του Επασί. Το θέμα ήταν πώς η μπάλα δεν έμπαινε με… τίποτα.

Σε αυτό τον… γόρδιο δεσμό τη λύση την έδωσε ο Χριστοδουλόπουλος και πάλι. Στο 62' με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0 και άνοιξε το δρόμο του Ολυμπιακού για το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ήταν η μοναδική φορά που ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού δεν ανακάλυψε κάτι για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του. Σε όλες τις υπόλοιπες πάντα κάτι συνέβαινε, κάτι… περίεργο και η μπάλα δεν ήθελε να πάει στο πλεχτό, αλλά κάπου αλλού. Περίεργα πράγματα, καθώς ο Επασί έκανε το ματς της… ζωής του, σταματώντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους «ερυθρόλευκους».

Ο Λεβαδειακός, όμως, δεν μπορούσε να φτάσει καλά-καλά στην περιοχή του Ολυμπιακού κι έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με τον Θρύλο να παίρνει το πρώτο τρίποντο της σεζόν και να ξεκινά με το… δεξί το δρόμο για το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Και θα το πάρει κόντρα σε όλους και σε όλα, γιατί ήδη από την πρώτη κιόλας αγωνιστική πήρε τα μηνύματα από την… εξυγίανση.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5': Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Επασί.

17': Σουτ του Καμαρά αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από την εστία του Επασί.

18': Σουτ του Νάνγκις λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννιώτης.

38': Κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που σούταρε από το ύψος της, αλλά δεν βρήκε το στόχο.

39': Ατομική ενέργεια από τον Χριστοδουλόπουλο που πέρασε τον Τσαμπούρη, αλλά το σουτ του δεν ήταν τόσο δυνατό και ο Επασί μπλόκαρε.

41': Ατομική ενέργεια του Φορτούνη που μπήκε στην περιοχή, πήγε να αποφύγει τον Ζησόπουλο, εκείνος τον ανέτρεψε και ο Κουμπαράκης υπέδειξε το πέναλτι.

42': Ο Φορτούνης εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Επασί έπεσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε την εστία του απαραβίαστη!

44': Σέντρα του Πάρντο, χέρι του Ντιόγκο, αλλά Κουμπαράκης και Τζιώτζιος δεν υπέδειξαν την παράβαση.

59': Κάθετη πάσα του Καμαρά, τρομερή κίνηση του Χασάν που απελευθερώθηκε και πλάσαρε με τον Επασί να βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάκτυλα και αυτή να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας του.

60': Σέντρα του Φορτούνη, ανάποδο ψαλίδι του Χασάν, με την μπάλα να περνά βασανιστικά σύριζα από το δεξί δοκάρι.

62' 1-0: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Επασί.

66': Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Χασάν, αυτός στον κενό χώρο για τον Γκερέρο που πλάσαρε τον Επασί, αλλά αυτός έδιωξε σε κόρνερ.

69': Σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα γκέλαρε στο χορτάρι, αλλά ο Επασί με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

76': Σουτ του Καμαρά λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντρα στον Κρνέτα και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Επασί.

77': Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Γκερέρο, αλλά ο Επασί έβαλε σωστά το σώμα και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

82': Ο Γκερέρο θέλησε να «κρεμάσει» τον Επασί που έκανε μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση.

90'+1: Ένα-δύο του Νάτχο με τον Γκερέρο, ο Ισπανός πλάσαρε και ο Επασί έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης (Θράκης) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χριστοδουλόπουλο (10') και Όμο (11'), Σουμπίνιο (43'), Νάνγκις (45'+1), Κρνέτα (51'), Ντιόγκο (54'), Επασί (61'), Τσαμπούρη (68').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Τοροσίδης (46' Μπουχαλάκης), Πάρντο (46' Χασάν), Φορτούνης (87' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.

Λεβαδειακός: Μπόκα, Ντιόγκο, Κρνέτα (80' Αντιλέχου), Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Όμο (71' Καραχάλιος), Νανγκίς (63' Σαβαντόγκο), Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.