Ένας Θρύλος να τον πιεις στο ποτήρι. Ο Ολυμπιακός ήταν απλά υπέροχος κόντρα στον Ατρόμητο, τον οποίο νίκησε μόνο 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον είναι ένα βήμα πριν τη μαθηματική κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος. Αυτό θα γίνει με νίκη την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τη Βέροια!

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία καταπληκτική εμφάνιση σήμερα και έφτασαν σε άλλη μία νίκη, χάρη στα τέρματα του Ντομίνγκες στο 10’, του Πουλίδο στο 65’, του Καμπιάσο στο 74’ και του Φορτούνη στο 85’!

Ωστόσο, μέχρι την επόμενη Κυριακή, έχουμε... δρόμο ακόμα. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει στη μέση μία «δουλειά» και θέλει την πρόκριση την Πέμπτη, στον Ναό, κόντρα στην Άντερλεχτ. Καλύτερη ομάδα είναι, μπορεί να κάνει την ανατροπή. Θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά η σημερινή νίκη και η καταπληκτική εμφάνιση.

Απλά... φανταστικός!

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο, ενδεχομένως το καλύτερο φετινό του! Μάλιστα, καταγράψαμε 9 πολύ καλές στιγμές, εκ των οποίων μόλις η μία κατέληξε στα δίχτυα. Ο ορεξάτος Ντομίνγκες έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 10’ και νίκησε τον Μπάρκα (1-0), ο οποίος έχει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε. Λίγο νωρίτερα, για την ακρίβεια στο 4’, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασάμι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα. Ίσα-ίσα που ανέβασε ρυθμό και με εξαιρετική και γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού, συνέχισε να δημιουργεί απειλητικές στιγμές στην εστία του Ατρομήτου.

Στο 21’, ο Ντομίνγες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.  Δύο λεπτά αργότερα, στο 23’, ο Κασάμι έκλεψε την μπάλα και τελείωσε μόνος του τη φάση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ κι ενώ δεξιά του είχε κάνει κίνηση και ήταν μόνος του ο Πουλίδο.

Στο 28’, ο Ελαμπντελαουί έβγαλε τη σέντρα, ο Πουλίδο έπιασε την κεφαλιά (περισσότερο με κεφαλιά-πάσα έμοιαζε) και ο Μπάρκας μπλόκαρε άνετα, ενώ στο 31’, ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε υπέροχα και ταχύτατα για άλλη μία φορά, αλλά το βολέ του Φουστέρ έξω από την περιοχή, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Σε εκείνο το σημείο, βέβαια, ανέβηκε και ο Ατρόμητος (είχε απειλήσει και στο 11’ με τον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση, πέρασε παράλληλα με την εστία) στο παιχνίδι και απείλησε 3-4 φορές. Στο 33’, ο Μπρίτο έπιασε την εξ επαφής κεφαλιά (από τα... 2 μέτρα) αλλά ο Ρομπέρτο έκανε μία ΑΠΙΘΑΝΗ επέμβαση και αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ στο 36’ ο Ισπανός πορτιέρο εκτινάχθηκε για να αποκρούσει το σουτ (πήρε περίεργη τροχιά η μπάλα) του Ούμπιντες (ο ίδιος απείλησε και στο 38’, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια και χωρίς πρόβλημα). Ενδιάμεσα, στο 37’, ο Βούρος έχασε τον Παπαδόπουλο, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή (από κόρνερ του Ούμπιντες) και ευτυχώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν... σταμάτησε και θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλο γκολ. Στο 40’, ο Φουστέρ γύρισε τη μπάλα μετά την κακή εκτίμηση του Μπάρκα, αλλά ο Κολοβός κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κιβρακίδη, πριν τη... φυσήξει στα δίχτυα, ενώ στο 42’, μετά από απίθανη μπαλιά του Καμπιάσο, ο Πουλίδο κατέβασε, σούταρε και αστόχησε για λίγο. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι από πλευράς του πρωταθλητή Ελλάδας, με τον Κασάμι να κάνει καταπληκτική κάθετη πάσα και τον Φουστέρ να σουτάρει με δύναμη, αλλά να μη καταφέρνει να σκοράρει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι (68’ Ιντέγε), Φουστέρ, Ντομίνγκες (79’ Μπουχαλάκης), Κολοβός (68’ Φορτούνης), Πουλίδο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο (75’ Κούρος), Ουμπίντες, Γροντής Στόιτσεφ (80’ Ματέι), Μπρίτο, Παπαδόπουλος (71’ Λε Ταλέκ).