Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται στο Κερατσίνι αύριο Παρασκευή το απόγευμα στον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ακριβώς δυο χρόνια πριν.

Το ανοιχτό κάλεσμα στην αντιναζιστική συγκέντρωση μνήμης και δράσης απευθύνουν οργανώσεις πολιτών, φορείς της περιοχής, σωματεία, συλλογικότητες, φίλοι του Παύλου Φύσσα, για την  Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι  στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη) στις 6 μμ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα οι φασίστες, παρά την απομόνωση και τη λαϊκή κατακραυγή συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριό τους προσπαθώντας να προβάλλουν ένα νέο, πιο κοινωνικό πρόσωπο βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στα πλαίσια της κρίσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συγκέντρωση καλούν: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Π.Ε.Ν.Ε.Ν, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας – Πειραιά,  Τοπική Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας, Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου-Νίκαιας.

«Το δήθεν αντιμνημονιακό τους προσωπείο εξαντλείται μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, η δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της εργοδοσίας», σημειώνει η ανακοίνωση του καλέσματος.

«Η αντίσταση του Παύλου Φύσσα στους ναζί είναι σύμβολο για το παγκόσμιο αντιφασιστικό κίνημα. Ξεσήκωσε το αντιφασιστικό κίνημα το 2013 και εξανάγκασε τη ΝΔ, που με τους Μπαλτάκους και την ΕΛΑΣ έκανε πλάτες στη Χρυσή Αυγή να διακόψει την ασυλία που τους παρείχε και να στείλει τις πάνω από εκατό(!) υποθέσεις στον εισαγγελέα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να φτάσουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό. Οι μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά η ναζιστική συμμορία συνεχίζονται στη δίκη με σκοπό να μην έχει φτάσει καν στο σημείο κατάθεσης των γονιών του Παύλου Φύσσα, εκατό πενήντα μέρες μετά την έναρξη της. Παράλληλα, οι νεοναζί αποφυλακίζονται αφού το δικαστήριο δεν κατάφερε να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης τους.

 

Σε τούτη την προεκλογική περίοδο, το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην απόπειρα των χρυσαυγιτών δολοφόνων να ξαναγυρίσουν στο Πειραιά.Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ήταν μια μεγάλη νίκη...».