Με μήνυμά του μέσα από το προφίλ του στο Instagram ο Ντανιέλ Ποντένσε αποχαιρέτισε τους φίλους της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και γενικά την πορτογαλική ομάδα. Και μετά από αυτό, μένει ένα ακόμα βήμα για να έρθει στον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στον Θρύλο. Κάτι που θα συμβεί άμεσα.

Με το μήνυμα του Πορτογάλου να αναφέρεται στην καριέρα του εκεί, σε όσα έζησα στις Ακαδημίες και την ομάδα, αλλά και στα τραγικά γεγονότα πριν από μερικές εβδομάδες που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα της Λισαβόνας.

Σε αυτό ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ αναφέρει: «Δεν είχα να σχολιάσω κάτι μέχρι τώρα, επειδή δεν ήξερα το μέλλον μου, το οποίο θα μπορούσε να είναι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σίγουρα, η θητεία μου στη Σπόρτινγκ τελείωσε και αυτό το πέρασμα δεν ήταν σύντομο. Έτσι, η απόφαση που πήρα ήταν όσο το δυνατόν πιο προσεκτική. Ποτέ δεν θα εγκατέλειπα τη Σπόρτινγκ αν δεν το έκανε κι αυτή.

Ήταν 13 χρόνια που φορούσα τη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος, για τα οποία ήμουν πολύ περήφανος και πάντα ευγνώμων. Μεγάλωσα στη Σπόρτινγκ. Η προσωπική μου και αθλητική προπόνησή μου οφείλεται στη Σπόρτινγκ. Συνάντησα ανθρώπους και αυτά που έζησα μαζί τους, θα τα έχω πάντα μέσα μου.

Ήταν επίσης εκεί που πήρα το πάθος μου για το ποδόσφαιρο ακόμα περισσότερο, ώστε ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής, είναι ένας όρος για τη συναισθηματική ισορροπία μου και με τα πρόσφατα γεγονότα ένιωσα ότι δεν μπορώ να βρω την αρμονία που πρέπει για να μπορώ να αγωνίζομαι.

Μετά από όλα όσα μου έμαθε η Σπόρτινγκ, κανείς δεν μου έμαθε πώς να διαχειριστώ με ένα περιβάλλον απειλών, βίας, όπου να φοβάμαι για την ασφάλεια τη δική μου και της οικογένειάς μου. Δεν μου δίδαξε κανείς ότι το ποδόσφαιρο ή άλλο άθλημα πρέπει να είναι έτσι.

Εμείς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο δεν είμαστε μόνο αυτό που κάνουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές. Έχουμε οικογένεια, φίλους και συναισθήματα, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό.

Με αυτό τον τρόπο σας λέω ότι αναζητώ νέους στόχους, προσπαθώντας πάντα να δώσω το καλύτερο στον εαυτό μου, αλλά ποτέ, με κανέναν τρόπο, δεν θα ξεχάσω το σύλλογο που μου έδωσε τόσα πολλά και που θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Σας τα λέω όλα αυτά με κάθε ειλικρίνεια και σας ευχαριστώ τουλάχιστον για το σεβασμό σας.

Ευχαριστώ την ομάδα της Σπόρτινγκ. Και όλοι όσοι με υποστήριξαν.

Ντανιέλ Κάστρο Ποντένσε