Μπορεί να μην κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει κάτι καλό στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά κοίταξε στα ίσια τους Γερμανούς των πολλών εκατομμυρίων! Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0, σε ένα ματς όπου η τύχη τους γύρισε την πλάτη, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στον αγώνα με ένα τυχερό γκολ και το 2-0 έγινε στο τέλος της αναμέτρησης, ενώ το 3-0 διαμορφώθηκε με πέναλτι το οποίο υπέδειξε στις καθυστερήσεις ο ανεκδιήγητος σε όλο το ματς Ισπανός διαιτητής, Καρμπάγιο.

ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έκανε αυτό που έπρεπε. Σεβάστηκε την Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν την φοβήθηκε! Οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν στα μάτια τους Γερμανούς, παρά τα μεγάλα ονόματα που είχαν στη βασική τους ενδεκάδα.

Η κατοχή ναι μεν ήταν υπέρ της Μπάγερν Μονάχου, αλλά αυτό δε σήμαινε τίποτα από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νόιερ! Αλλά οι κεφαλιές στις στημένες φάσεις ήταν αδύναμες και δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον πανύψηλο Γερμανό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν κυνήγησε το γκολ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν την Μπάγερν ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ανάγκασαν τους παίκτες της σε λάθη. Και αυτό βοήθησε στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων του Θρύλου!

Από την άλλη η Μπάγερν από το μισάωρο και μετά έγινε πιο απειλητική, χωρίς όμως να μπορούν οι Γερμανοί να νικήσουν τον Ρομπέρτο, ο οποίος όπου χρειάστηκε ήταν εκεί για τον Θρύλο! Παράλληλα όμως η Μπάγερν είχε και την εύνοια του ρέφερι της αναμέτρησης, Καρμπάγιο. Ο Ισπανός από νωρίς «φόρτωσε» με κίτρινες κάρτες τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού Κασάμι, Καμπιάσο και αν η κάρτα του πρώτου ήταν δικαιολογημένη αυτή του δεύτερου ήταν ανεκδιήγητη, αφού του την έδειξε για... διαμαρτυρία!

Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια την Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο και κρίνεται δίκαιο το 0-0, από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν...

ΜΕ ΤΥΧΕΡΟ ΓΚΟΛ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου μπήκε πιο δυνατά απ’ ότι στο πρώτο μέρος του αγώνα. Με τους Γερμανούς να δημιουργούν γρήγορα ευκαιρίες στην εστία του Ρομπέρτο. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, αλλά στο 51’ η Μπάγερν στάθηκε αρκετά τυχερή...

Ο Μίλερ από τα δεξιά δοκίμασε τη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το 1-0 των φιλοξενούμενων... Και σα να μην έφτανε αυτό ο κινητήριος μοχλός του Θρύλου, Τσόρι, στο 60’ έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, ο οποίος όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του έκανε τους αμυντικούς της Μπάγερν να... τσιντώνονται, αφού είχαν στο μυαλό τους τις κάθετες πάσες του έμπειρου μέσου.

Παρόλα αυτά όμως ο Ολυμπιακός το πάλεψε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο ματς, με τον Σαλίνο στο 83’ να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Βγήκε τετ α τετ με τον Νόιερ, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ!

Και από το τυχερό γκολ του Μίλερ στο 51’, η Μπάγερν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης και παράλληλα των τριών βαθμών, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που την κοίταξε στα μάτια!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΡΘΕ ΤΟ 3-0...

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν και πλέον οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν κουραστεί η Μπάγερν κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Στο 89’ ο Γκέτσε με πλασέ σχεδόν μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0, ενώ το 3-0 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Μίλερ. Πέναλτι το οποίο... είδε ο Ισπανός Καρμπάγιο πάνω στον Κόμαν σε μαρκάρισμα του Μαζουακού...

Και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Μπάγερν, φάνηκε και από το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Τσόρι (60’ λ.τρ. Ερνάνι), Κασάμι, Καμπιάσο (65’ Φορτούνης), Πάρντο (81’ Σεμπά), Ιντέγε.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Αλόνσο (76’ λ.τρ. Κίμιχ), Βιδάλ (78’ Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι (59’ Κόμαν).