Απίθανα πράγματα έπρεπε να γίνουν για να χάσει ο Ολυμπιακός και για να... έρθει η εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τα κατάφεραν με... μπροστάρη τον Καλογερόπουλο. Ο Aθηναίος διαιτητής έκανε ό,τι ήταν στο χέρι του για να διαμορφώσει το 1-0 υπέρ της Α.Ε.Κ., αφήνοντας τον με 9 παίκτες, ενώ στη δεύτερη αποβολή, αυτή του Μιλιβόγιεβιτς στο 76’ (δεν έχει κάνει καν χέρι!!!), έδωσε και πέναλτυ. Ακόμα κι έτσι όμως ο Ρομπέρτο απέκρουσε (με την μπάλα βρήκε και στο αριστερό δοκάρι), αλλά η ολιγωρία των αμυντικών και του Κασάμι που άφησε τον Βάργκας, επέτρεψαν στον παίκτη της Α.Ε.Κ. να σκοράρει ένα γκολ που πανηγυρίστηκε λες και πήραν το... Τσάμπιονς Λιγκ.

Νωρίτερα, στο 47’, ο Καλογερόπουλος είχε αποβάλλει και τον Μποτία για ανύπαρκτο μαρκάρισμα στον Αραβίδη, ενώ για τα μάτια του κόσμου απέβαλε και τον Γκάλο στο 86’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, αλλά και δεν απειλήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ. Η στατιστική, μάλιστα, ανέφερε ΜΗΔΕΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για την γηπεδούχο Α.Ε.Κ., την ώρα που ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε 3-4 καλές στιγμές για να σκοράρει.

Στο 23’, ο Σιόβας βρήκε τη μπάλα με το στήθος, ακολούθως αυτή βρήκε στον Ντίντακ και πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 28’ το σουτ του Σιόβα πέρασε άουτ. Στο 43’, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μπαρόχα απέκρουσε την κεφαλιά του Ντουρμάζ μέσα από την περιοχή, την ώρα που στο 45+2’ ο Κασάμι έπιασε το ανάποδο ψαλιδάκι (από κόρνερ του Φορτούνη) και ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. μπλόκαρε σταθερά.

 

Α.Ε.Κ.: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Ζουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Σιμόες, Γιόχανσον (68’ Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75’ Μπουονανότε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33’ λ.τρ. Σεμπά), Φορτούνης (49’ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (85’ Ντομίνγκεζ), Ιντέγιε.