Παραδοσιακούς χορούς και γυμναστικές δραστηριότητες θα παρουσιάσουν οι ομάδες χοροκίνησης των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 8 το απόγευμα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης) με τίτλο “Νους και ψυχή, βάρκα σε θάλασσα ανοιχτή”.

Τα μέλη των έντεκα ΚΑΠΗ του Δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Αθλητισμός και Γ’ Ηλικία”, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από Μ. Ασία, Μακεδονία, Βορειοανατολικό Αιγαίο, Χίο και Θράκη. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικών ασκήσεων, οι οποίες συντελούν στη βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργίας του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη”, κ.Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, σε δηλώσεις του σημειώνει :

“Από την αρχή ίδρυσης των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, το 1983, τα ΚΑΠΗ λειτουργούν με γνώμονα την Γ’ Ηλικία και την κάλυψη των βιολογικών, ψυχικών και κοινωνικών αναγκών τους. Με προγράμματα και δράσεις προσαρμοσμένα ειδικά για την Γ’ Ηλικία, φροντίζουμε ώστε οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν αυτόνομοι στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον ως ισότιμα και ενεργά μέλη. Προς αυτό τον σκοπό στα κατά τόπους Κέντρα υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, νοσηλεύτριες, φυσιοθεραπευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής, δάσκαλοι παραδοσιακών χορών αλλά και διοικητικό προσωπικό, το οποίο διαθέτει την απαραίτητη εξειδίκευση και βρίσκεται εκεί για να προστατεύει, να διευκολύνει και να ενθαρρύνει τους ηλικιωμένους να παραμένουν δραστήριοι μέσα στο κοινωνικό σύνολο.”