Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε "Το Λιμάνι της Αγωνίας", ο  Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τα προβλήματα των δημοτών λύνονται με συστηματική εργασία, γνώση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στοιχεία τα οποία οδηγούν σε ασφαλείς και αποτελεσματικές αποφάσεις.

Τα προβλήματα των πολιτών, όπως άλλωστε και στην συγκεκριμένη περίπτωση των παρόδιων ιδιοκτητών περίτρανα αποδείχθηκε, δεν λύνονται με προχειρότητα, ευχολόγια και έωλες αποφάσεις.

Καλώ λοιπόν, το Λιμάνι της Αγωνίας και τους έμπειρους Δημοτικούς Συμβούλους του, με αρκετές παρουσίες στα Δημοτικά Συμβούλια που χειρίστηκαν την υπόθεση με τα γνωστά αποτελέσματα, κ. Δ. Γκερλέ (Δημοτικό Σύμβουλο 1991-1994, 1995-1998, 1999-2002, 2003-2006, 2007-2010 & 2015 έως σήμερα) και την κα Μ. Σταθάκη (Δημοτική Σύμβουλο 2010-2014 & 2014 έως σήμερα) να εξηγήσουν στους δημότες, αφού η λύση είναι τόσο εύκολη, νόμιμη και την γνωρίζουν, γιατί δεν την πρότειναν τόσα χρόνια και άφησαν τους δημότες εκτεθειμένους και "χρεωμένους";

- Ας μας εξηγήσει με επάρκεια ο κ. Δ. Γκερλές γιατί η δική του εισήγηση ως Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας το 2000, την οποία αποδέχθηκε η Διοίκηση Χ. Αγραπίδη, δεν έλυσε το πρόβλημα.

- Ας μας εξηγήσει επίσης, ο κ. Δ. Γκερλές γιατί σε 5 περιόδους  που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος δεν εισήγαγε παρόμοια με την προχθεσινή εισήγηση,  ώστε να λυθεί το πρόβλημα, όπως δήθεν επιχειρεί να κάνει σήμερα.

- Ας μας εξηγήσει η κα Μ. Σταθάκη, Δημοτική Σύμβουλος επί Δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου, γιατί δεν εισηγήθηκε κάτι αντίστοιχο τότε για να λύσει το θέμα.

- Ας μας εξηγήσει η κα Μ. Σταθάκη, γιατί η απόφαση επί Δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου την οποία ψήφισε και η ίδια  δεν έλυσε το θέμα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει πείσει τους δημότες - δυστυχώς για το Λιμάνι της Αγωνίας - ότι είναι εκείνη που ίσως μπορεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να πάρει απόφαση που να λύνει και όχι να παρατείνει το πρόβλημα, όπως έγινε με τις αποφάσεις που ανά εποχές ψήφιζαν μεταξύ άλλων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Γκερλές και Μ. Σταθάκη, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται μαζί με κάποιους άλλους ως μοναδικοί υπερασπιστές των παρόδιων ιδιοκτητών.

Σήμερα μετά από 15-20 χρόνια κατηγορούν δημόσια εμένα και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας για παραπλάνηση. Όμως οι εύκολες δήθεν λύσεις είναι εκείνες που παραπλανούν τους δημότες και όχι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

Για την ιστορία, ΠΟΤΕ εγώ και η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είπαμε ότι συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη εισήγηση όπως εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως πραγματικά μας παραδόθηκε την Παρασκευή 05/02/2016, καθώς ποτέ δεν είχαμε, όπως και μέχρι σήμερα τα πλήρη και απαραίτητα στοιχεία, ώστε να ψηφιστεί άλλη μία πρόταση και να εφαρμοστεί, πιστεύοντας δήθεν ότι θα λύσει το πρόβλημα.

Επίσης, για τη δωρεά των 30.000.000 δρχ. που τολμά το Λιμάνι της Αγωνίας να ρωτά και να αφήνει υπονοούμενα και επειδή αφορά δωρεά που έγινε το 1995, καλούμε τον κ. Δ. Γκερλέ, Δημοτικό Σύμβουλο και επί Δημαρχίας Σ. Λογοθέτη όταν και έγιναν οι απαλλοτριώσεις (εκτός μίας), έγινε αποδεκτή η δωρεά των 30.000.000 δρχ. και εκδόθηκαν οι αναλογιστικοί πίνακες που οδήγησαν στους βεβαιωτικούς καταλόγους επί Δημαρχίας Χ. Αγραπίδη. Να μας ξεκαθαρίσει λοιπόν τι ακριβώς συνέβη τότε και γιατί στην εισήγηση του το 2000, αλλά και μέχρι προχθές δεν αναρωτήθηκε ή δεν ρώτησε  για την συγκεκριμένη δωρεά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η όποια πιθανή λύση του προβλήματος αφορά σε πολλές παραμέτρους και το λιγότερο που προσωπικά με απασχολεί είναι το ποιος θα την πιστωθεί πολιτικά.
 
Οι δημότες και ειδικά οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση στο βάθος των ετών έχουν μνήμη, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και η τελική τους κρίση είναι βέβαιο ότι θα είναι η σωστή. 

Ας μην προσπαθεί λοιπόν με παλαιοκομματικές πρακτικές το Λιμάνι της Αγωνίας να προκαταβάλλει ή να επηρεάσει την κρίση των παρόδιων ιδιοκτητών, γιατί εξελίσσεται τάχιστα σε... Λιμάνι της Παρωδίας".

*** Διαβάστε σε παλαιότερο θέμα μας την εκστρατεία που έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Πειραιά - με πρωτοβουλία του νυν Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη - για το ζήτημα των παρόδιων ιδιοκτητών: Ο Γιάννης Μώραλης βάζει μπροστά το ζήτημα των παρόδιων ιδιοκτητών