Τέλος στα υπέρογκα και δυσβάστακτα δημοτικά τέλη που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκαετίες στον Πειραιά, είναι αποφασισμένος να βάλει ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, έπειτα από συνάντηση που είχε ο ίδιος στο Δημαρχείο με βουλευτές της Α' Πειραιά και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το ζήτημα των παρόδιων ιδιοκτητών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εξ αιτίας της μη τακτοποίησής του από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με την πρωτοβουλία του κ. Μώραλη να φαίνεται καθοριστικός παράγοντας στο να εξαφανιστεί οριστικά αυτό το "αγκάθι" από τα λειτουργικά του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε να πληρώσουν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, που με ευθύνη τους δεν διευθέτησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με τους παρευρισκόμενους βουλευτές να ταυτίζονται πλήρως στην κατεύθυνση αυτή και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες μονοθεματική συνεδρίαση για το θέμα των παρόδιων ιδιοκτητών.

Ο "βραχνάς" των δημοτικών τελών ιδιοκτητών καταστημάτων έχει αυξηθεί αναδρομικά τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα σε περιοχές που αναβαθμίστηκαν με δημοτικά έργα.

Η μη συνέπεια ως προς την πληρωμή τους πήγαζε από τη λάθος διαχείριση των προηγούμενων δημοτικών αρχόντων, με το ποσό να διογκώνεται όμως καθώς περνούσαν τα χρόνια, λόγω των προσαυξήσεων.

Μια άκρως αποφασιστική κίνηση από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη - που εκτός από την τακτοποίηση ενός σοβαρού οικονομικού θέματος - θα βάλει τέλος και στη νοοτροπία "κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί" και "κάνω συμφωνίες κάτω από το τραπέζι". Νοοτροπίες που μας έφεραν σήμερα σ' αυτό το σημείο...