Αυτή η σεζόν που συνέβησαν τόσα και τόσα έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μια ακόμα κάκιστη εμφάνιση, κατάρρευση στο δεύτερο μέρος στα Ιωάννινα και ήττα 3-0 από τον ΠΑΣ. Μια χρονιά που κανείς δεν θέλει να ξαναδεί. Το θέμα είναι πώς αυτή η σεζόν τέλειωσε το βράδυ της Κυριακής. Και ήδη ο σχεδιασμός για την επόμενη είναι σε εξέλιξη. Νέα σελίδα από… τώρα για τον Θρύλο. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να ξαναβρεί η ομάδα τον δρόμο της.

Η ανάλυση του ματς

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε λίγο πριν τη σέντρα, σταμάτησε για λίγο και ξανάρχισε μετά το πρώτο τέταρτο, βάρυνε πολύ τον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο έμοιαζε με… πισίνα από το νερό που είχε πέσει, παρότι φέτος άλλαξε ο χλοοτάπητας στο στάδιο «Οι Ζωσιμάδες». Αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μην μπορούν καλά-καλά να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Βέβαια, ο Θρύλος μπήκε δυνατά και θα μπορούσε να σκοράρει με το… καλημέρα. Στο 3' με τον Καρίμ να εκτελεί από κοντά και τον Βελλίδη να απομακρύνει, ενστικτωδώς, με τα πόδια! Ο Ιρανός που έδινε τη δική του «μάχη» για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ ήταν άτυχος.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν ευκαιρίες. Η κατοχή της μπάλας ήταν για τον Ολυμπιακό με 54%, έναντι του 46% του ΠΑΣ. Οι δύο ομάδες είχαν από 5 τελικές στο πρώτο μέρος, με τον Θρύλο να έχει 3 στο τέρμα και τον ΠΑΣ μόλις μια, αν και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο κόρνερ, αλλά ουσιαστικές, καθαρές ευκαιρίες δεν υπήρξαν! Με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει. Μια όλη κι όλη, κατά λάθος… Στο 39' έγινε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, από τον Νικολιά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη και τον Κόντε να αστοχεί, στη συνέχεια, σε κεφαλιά εξ επαφής. Για να ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο στα Ιωάννινα χωρίς σκορ (0-0).

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος ήταν εντελώς. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα και στην άμυνα. Αποτέλεσμα να σκοράρει δύο φορές ο ΠΑΣ μέσα στο πρώτο 16λεπτο. Κακές αντιδράσεις, αργές επιστροφές, με τους Γιαννιώτες να χτυπούν στην κόντρα και να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους παίκτες του Θρύλου. Κι εκείνοι από ένα σημείο και μετά έδειχναν να έχουν παραδώσει… πνεύμα και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Πολλά λάθη, όχι μονάχα ατομικά. Η αμυντική λειτουργία κάκιστη, η ομάδα να μην μπορεί να κάνει επιθέσεις και να βγάλει φάσεις. Αποκορύφωμα ορισμένοι παίκτες του ΠΑΣ να μοιάζουν από άλλο… επίπεδο.

Τρία γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο δεν είναι απλά πολλά, δεν επιτρέπονται αν είσαι Ολυμπιακός. Έγινε όμως και δεν αλλάζει. Το θέμα είναι το αύριο από… τώρα. Αλλαγή σελίδας και δημιουργίας μιας ομάδας που θα κάνει αυτή τη χρονιά να ξεχαστεί, όσο κι αν αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Όλα από την αρχή για να ξαναβρεθεί ο Ολυμπιακός στο δρόμο των τίτλων και της κορυφής. Οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει και από εκεί και πέρα έρχονται πολλές ακόμα. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Το φιλμ του ματς:

3': Κάθετη πάσα για τον Ανσαριφάρντ, ο Βελλίδης διώχνει σε κόρνερ.

5': Σέντρα του Ιγκόρ από τα δεξιά, σουτ στην κίνηση του Ανσαριφάρντ, έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Βελλίδης.

12': Κεφαλιά του Σισέ μετά τη σέντρα του Χατζισαφί, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

32': Σέντρα του Ταχτσίδη, σέντρα-σουτ του Φορτούνη σε κόρνερ ο Βελλίδης.

39': Σέντρα-σουτ του Νικολιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη, με τον Κόντε να αστοχεί από κοντά στη συνέχεια.

43': Σουτ του Κόντε έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

48': Σουτ του Νικολιά στην αντεπίθεση, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

54' 1-0: Κόρνερ του Αποστολόπουλου, κεφαλιά του Τζημόπουλου, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη.

61' 2-0: Σέντρα του Νικολιά, ο Κόντε με γυριστό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

84': Κλέψιμο του Κόντε, σουτ έξω από την περιοχή, λίγο άουτ.

86': Φάουλ του Βιδάλ, κεφαλιά του Μιχαήλ, η μπάλα αναπήδησε δύο φορές στην πάνω μεριά του οριζοντίου δοκαριού της εστίας του Χουτεσιώτη.

90'+2: Αντεπίθεση για τον ΠΑΣ, ο Μπουκουβάλας για τον Βιδάλ που πλάσαρε τον Χουτεσιώτη.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης (Θράκης) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αποστολόπουλο (30'), Τζημόπουλο (79') και Ταχτσίδη (64'), Ιγκόρ (79')

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (83' Μπέριος), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Ντόλοβατς, Νικολιάς (89' Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (84' Βιδάλ), Κόντε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ιγκόρ Σίλβα, Ένγκελς, Σισέ, Χατζησαφί, Ανδρούτσος, Ταχτσίδης, Βρουσάι (88' Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67' Βέργος), Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.