Στη Λέσβο βρέθηκε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Πολλά είπε ο πρωθυπουργός, αλλά επί της ουσίας όχι κάτι που να έχει αξία αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα. Το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Διότι για ένα hot spot που θα έπρεπε να φιλοξενεί ως 3.500 άτομα βρίσκονται πάνω από 9.000 τι να πει κανείς. Όλα αυτό το σκηνικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κώστα Καραπαπά.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί του Βόρειο-ανατολικού Αιγαίου με ένα οργισμένο μήνυμα. Γράφοντας: «250 αφίξεις από τη θάλασσα το τελευταίο 24ωρο. 111 μόνο στη Λέσβο. Στη Μόρια υπάρχουν προδιαγραφές για 3,500 και είναι σχεδόν 9,000 οι φυλακισμένοι. Γιατί φυλακισμένοι είναι. Όπως φυλακισμένοι είναι και αυτοί που είναι έξω από τη Μόρια. Οι κάτοικοι της Λέσβου, που ξαφνικά βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι με ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα χωρίς τέλος και χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό.

Δε φταίει ο γονιός που βάζει το παιδί του σε μια βάρκα από νοβοπάν και πέφτει στα κύματα. Δεν θα το έβαζε στον κίνδυνο και στην Οδύσσεια, αν το σπίτι τους δεν καιγόταν.

Δε φταίει όμως και αυτός που αγωνιά για τα παιδιά του και για το πως θα ζήσουν σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Δε φταίει ο κάτοικος της Λέσβου και κάθε νησιού που φωνάζει με οργή. Η οργή γεννά ένστικτα. Να είμαστε ειλικρινείς.

Οι θεωρίες είναι για τις... Τασίες με τα εκατομμύρια στην άκρη που η λύση τους για το προσφυγικό είναι να αφήσουμε τους πρόσφυγες να λιάζονται.

Φταίχτες δεν είναι αυτοί που καίγονται στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης και στην φρίκη της Μόριας και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Εγώ με τη Μυτιλήνη δεν έχω σχέση, εννοώ ρίζες από εκεί, έχω όμως αγάπη εκεί. Για ένα νησί που το 2015 με την κρίση αγκάλιασε τους ανθρώπους της φωτιάς, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Και τώρα που το νησί αυτό είναι οργισμένο, πάλι κανείς δεν μπορεί να τους το καταλογίσει. Τουλάχιστον αφήστε τους στην ησυχία τους.

Η σημερινή επίσκεψη-καταδρομική του Τσίπρα ήταν σα να πετάει βενζίνη σε πευκοβελόνες κάποιος στη μέση του καλοκαιριού...

Το «σκοτεινό μέτωπο» είναι η ανικανότητα σας να κάνετε κάτι για τους ανθρώπους.

Αλλά όχι μόνο δεν μπορείτε, αλλά ετοιμάζετε να κάνετε hot spot με χιλιάδες μουσουλμάνους στον Έβρο; Στον Έβρο;

Γι’ αυτό θα πηγαίνετε παντού με ελικόπτερα, μέχρι να φύγετε με ελικόπτερα όπως έγινε στην Αργεντινή!»