Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τη σφραγίδα του Άρειου Πάγου απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες που του είχαν επισύρει το προηγούμενο διάστημα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για «στημένα» αλλά και για την κατηγορία περί «σύστασης και συμμορίας».

Η απόφαση του Άρειου Πάγου, ο οποίος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης για το βούλευμα το οποίο παρέπεμπε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποτέλεσε μία απόλυτη δικαίωση για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, μία είδηση η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις κορυφαίες ιστοσελίδες του πλανήτη ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, της δικαίωσης του ηγέτη του Ολυμπιακού, ο οποίος πλέον δεν θα διωχθεί ποινικά.

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης, απαλλάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων στην Ελλάδα. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήρθε τη Δευτέρα (26/03) και απαλλάσσει τον Μαρινάκη από τις κατηγορίες του Εφετείου Αθηνών.», αναφέρει μεταξύ άλλων το bbc.com.    

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες αναφορικά με χειραγώγηση αγώνων στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του ελληνικού συλλόγου Ολυμπιακός, είχε ήδη απαλλαχθεί από τέσσερις ποινικές κατηγορίες τον Νοέμβριο, αλλά ήταν ένας εκ των 28 ιδιωτών που εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της χειραγώγησης παιχνιδιών στο πλαίσιο μιας ευρείας έρευνας για φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας (26/03) το Ανώτατο ελληνικό Δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες αυτές! Ο Μαρινάκης είχε προηγουμένως δει να πέφτουν στο κενό οι κατηγορίες εις βάρος του για εκβίαση, απάτη, εμπρησμό και συμμετοχή σε ποινική έρευνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η nottinghampost.com.    

«Το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο διατάσσει τους δικαστές να αναθεωρήσουν την απόφαση του Νοεμβρίου μέσω της οποίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπέμπονταν σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων», αναφέρει μεταξύ άλλων το tradewindsnews.com