Την επόμενη Τρίτη αναμένεται η οριστική απόφαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπόμνημα. Την ίδια μέρα μάλιστα αναμένεται να βγει και η απόφαση από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Τους «ερυθρόλευκους» στην εκδίκαση της υπόθεσης εκπροσώπησαν δικηγόροι Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, αλλά και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος: «Η ευθύνη της εντός έδρας ΠΑΕ περιορίζεται μόνο εφόσον υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά. Η ΠΑΕ παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αγώνα έκανε ότι έπρεπε για να μην παραλείψει κάτι. Οι ποινές είναι δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας», είπε και πρόσθεσε: «Οι κυρώσεις δεν έχουν την αναλογικότητα ως προς τον βαθμό της παραβατικότητας».

Από την πλευρά του ο Αργύρης Λίβας ανέφερε: «Όσον αφορά τα περιστατικά που μας καταλογίζονται, έχει καταλήξει η ΕΠΟ στο συμπέρασμα ότι η καύση κάποιον κασκόλ, μας τιμωρεί με την παράγραφο β. Δεν προβλέπεται πουθενά αντίστοιχη ποινή. Δεν υπάρχει κάποια κλοπή πανό. Τα προμηθεύτηκαν και για εμπαιγμό, πραγματικά τα έκαψαν. Δεν υπάρχει όμως φθορά ξένης περιουσίας. Τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν τα επεισόδια, δεν εισήλθαν για να επιτεθούν ή για να κάνουν φθορά. Οι φίλαθλοι μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας παίκτες. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπήκαν για να επιτεθούν στους παίκτες της ΑΕΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν επιτέθηκαν εναντίον οποιουδήποτε αξιωματούχου αγώνα, παρά μόνο στο τέλος έγιναν κάποιες μικρές αψιμαχίες. Δεν μπήκαν για να επιτεθούν, περπατούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν εφαρμοστεί εδώ η αρχή της αναλογικότητας, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα σας παρακαλούσα, για προθεσμία για υπόμνημα, την ποινή της έδρας την έχουμε εκτίσει».