Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε χθες το νέο  Δημοτικό σχολείο 9ο – 19ο στην περιοχή της Νεάπολης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, ένα σχολείο σύγχρονων προδιαγραφών. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Νίκαιας κ.κ. Αλέξιου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για την ολοκλήρωση του σχολείου είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι το έβδομο σχολείο που εγκαινιάζω κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος και το πρώτο σ’αυτή την πόλη και  ελπίζω να έχω την τύχη να εγκαινιάσω και άλλα.  Μετά από 21 χρόνια που είμαι Δήμαρχος οφείλω να επισημάνω ότι για την ολοκλήρωση ενός σχολείου απαιτούνται το λιγότερο δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί κομμάτι της γενικότερης παρέμβασης στην περιοχή της Νεάπολης.

Ο Δήμος μας με όλες τις δυνάμεις του βρίσκεται στο πλάι της σχολικής κοινότητας, αρωγός και συμπαραστάσης των πρωτοβουλιών της. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το μέλλον της πόλης μας είναι το μέλλον των παιδιών της και οι μαθητές δεν μπορεί παρά να αποτελούν βασικό γνώμονα του δημοτικού σχεδιασμού μας».

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θανάσης Γκαρίπης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους αγωνίστηκαν για να γίνει πραγματικότητα το νέο σχολείο και με χαρά και ικανοποίηση καλωσόρισε μαθητές και γονείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το  συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το συνολικό κόστος προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 1.781.000.516,44 €.