Με μεγάλη επιτυχία και δυνατή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι της Ύδρας.

Με ενθουσιασμό, κέφι και διάθεση ξεφαντώματος, δεκάδες επισκέπτες ήρθαν στην Ύδρα, έγιναν «ένα» με τους κατοίκους, μεταμφιέστηκαν και έζησαν από κοντά το πατροπαράδοτο καρναβάλι.

Στις δυόμιση το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι, επισκέπτες του νησιού μας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βότση.

Εκεί τον ρυθμό έδινε ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας με επίκαιρα ακούσματα. Σε κλίμα γεμάτο από εορταστικά εφέ, οι μασκαράδες με τις ευφάνταστες στολές τους, τις θεματικές ομαδικές προσεγγίσεις, τα πειράγματα και τις μάσκες που σε έκαναν να αναρωτιέσαι ποιος κρύβεται πίσω από αυτές, ξεκίνησαν όλοι μαζί, τον καθιερωμένο γύρο του νησιού.

Σταματώντας πρώτα στην Υδραγωγή και τη γιορτή που στήνεται εκεί, το γραφικό Καμίνι, και περνώντας από τα γραφικά σοκάκια για να καταλήξουν στο λιμάνι του νησιού όπου στήθηκε ξέφρενο γλέντι.

Εκεί ο υπομονετικός Καρνάβαλος, (Σπύρος Μαύρος), φορώντας για ώρες το πελώριο κεφάλι του, θα το αποχαιρετούσε για φέτος, για να γίνει τελικά και το καθιερωμένο κρέμασμα του Καρνάβαλου.
Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, άριστος εκφραστής της λαϊκής μας παράδοσης, έδωσε με τα τραγούδια του, το στίγμα του κεφιού, του χορού και του ξεφαντώματος.

Ο κόσμος διασκέδασε, ευχαριστήθηκε, γιόρτασε λαϊκά. Όλοι έγιναν ένα χαρούμενο γιορτινό σύνολο και καταχάρηκαν.
Συγχαρητήρια αξίζουν στην Επιτροπή Καρνάβαλου, τον Νίκο Παύλου που χρόνια τώρα δίνει δυναμικό "παρών" και όλους τους συμμετέχοντες.

 

Πηγή: fonitisydras.com