Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου 2016, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ιστορικό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής Χριστού της  Ύδρας μετά την τέλεση του  Μεγάλου  Πανηγυρικού Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη περιφορά-λιτάνευση της Ιερής Εικόνας δια μέσου των γραφικών δρόμων και οδών της ενορίας και στην συνέχεια έγινε η Αρτοκλασία και η απόλυση.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός  Αρχιερατικός Επίτροπος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη και Εφημέριου της Ενοριακής Εκκλησίας της Υπαπαντής του Χριστού π. Θεόδωρου Θεοδοσίου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωαννίκιου Καλαφάτη και του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Γκιάκου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλωτάρχης κ. Ι. Κόκιος, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ύδρας κ. Ε. Καραμήτσος, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λ. Λούλου, η Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους & του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού οι οποίοι και κρατούσαν τιμητικά την Ιερή Εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού κατά την διάρκεια της Λιτάνευσης, και πλήθος κόσμου

Σε πανηγυρικό και εμπνευσμένο λόγο του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός  Αρχιερατικός Επίτροπος, ανέλυσε και τόνισε στους παριστάμενος την μέγιστη σημασία του εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού που είναι ένα εξίσου σπουδαίο γεγονός μετά την Γέννηση Του Θεανθρώπου και την σημασία της βίωσης του Θεού μέσα μας.

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας

Στην λιτάνευση δια μέσου των γραφικών δρόμων και οδών της ενορίας που ακολούθησε, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού κρατούσαν τιμητικά την Ιερή Εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού.  Μετά το πέρας της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού ακολούθησε Αρτοκλασία και απόλυση. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν γλυκίσματα και κεράσματα.

Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εσπερινού και της λιτάνευσης έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας κ. Α. Διαμαντόπουλος, ο ψάλτης του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου κ. Ε. Πούλος, όπως επίσης ο κ. Λ. Καρακατσάνης και ο κ. Ν. Ρούσης.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2015 θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μετά την λήξης της, παράθεση εόρτιου κεράσματος στην αυλή του Ιερού Ναού. Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Συμεών.