Από τα μέσα Φλεβάρη και με εννέα αγωνιστικές να μένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος (σ.σ. σχεδόν το 1/3 για όσους δεν το έχουν καταλάβει), είναι κάπως υπερβολικό να συζητάμε ήδη για την… επόμενη σεζόν, αλλά δυστυχώς σε αυτήν την πραγματικότητα έχει οδηγηθεί ο Ολυμπιακός, καθώς μέσα σε 14 μέρες έχασε τα πάντα!

Απίστευτο… κατόρθωμα έτσι; Στις 28 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη με 2.500 κόσμο στο πλευρό του ως φαβορί για το πρωτάθλημα και στις 11 Φεβρουαρίου έφυγε από το Περιστέρι ως… φαβορί για την τρίτη θέση! Ενδιάμεσα είχε επίσης… καταφέρει να αποκλειστεί από το κύπελλο, χάνοντας στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ κι έτσι τώρα είναι έξω απ’ όλους τους βασικούς του στόχους.

Και λέμε από τους βασικούς, διότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να μην έχει στόχους. Ακόμα και τώρα πρέπει να κοιτάξει να τελειώσει όσο πιο καλά μπορεί την χρονιά, να παλέψει για να πλησιάσει έστω στην κορυφή και να κρατήσει έστω την τρίτη θέση, που πιθανότατα θα δώσει το καλό εισιτήριο για τοEuropa League. Οι δύο πρώτες θέσεις φαντάζουν πλέον δύσκολες – ειδικά στην περίπτωση που παραμείνει το -3 και μετά την έφεση – αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει τουλάχιστον να παλέψει και στη χειρότερη να κρατήσει τουλάχιστον την τρίτη θέση…

Όσο για την επόμενη σεζόν, αν και έχουμε καιρό ακόμα, τα πράγματα είναι απλά. Περιβάλλεις με εμπιστοσύνη τον Όσκαρ Γκαρθία, εφόσον έχεις αποφασίσει ότι είναι κατάλληλος για τα θέλω και τους στόχους σου και κάνεις μια σοβαρή κουβέντα μαζί του για το πως θέλει να παίξει. 

Η νέα ομάδα πρέπει να κτιστεί με βάση το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή. Αυτό να ξέρετε πως είναι πιο σημαντικό ακόμα κι από το μπάτζετ και σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται στην πλατεία Αλεξάνδρας…