Την εξοντωτική ποινή των -3 πόντων, των δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και των 90 χιλιάδων ευρώ προστίμου αναμένεται να εφεσιβάλει, μέσω του αθλητικού δικαστή της Superleague ο Ολυμπιακός. Αυτό πρόκειται να γίνει εντός της ημέρας, με τους Πειραιώτες να ευελπιστούν σε μείωση της ποινής για τα όσα είχαν συμβεί στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Μάλιστα, η εκδίκαση θα πάει μάλλον για την ερχόμενη Τετάρτη, με την απόφαση να γίνεται γνωστή μετά από λίγες ημέρες. Όπερ και σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο αυτή την αγωνιστική δίχως την παρουσία του κόσμου του και από εκεί και πέρα, ανάλογα με την απόφαση της έφεσης, θα γίνει γνωστό αν το ματς με τον ΠΑΟ θα γίνει με ή χωρίς θεατές.

Αυτό που ζητούν οι Πειραιώτες, είναι να αφαιρεθεί η ποινή των -3 πόντων, όπως και η τιμωρία της έδρας για δύο αγώνες, καθώς στην απολογία τους οι Πειραιώτες υποστήριξαν πως δεν κινδύνευσε απολύτως κανείς από τους παίκτες των αντιπάλων και πως όλοι μετέβησαν στα αποδυτήρια με ασφάλεια. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Στην ουσία δεν έγινε καμία φθορά, καμία βιαιοπραγία και για αυτόν τον λόγο η τιμωρία είναι εξοντωτική για τον Ολυμπιακό.