Λίγες ημέρες έμειναν πρίν την παρουσίαση των γεύσεων του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής στην μεγάλη Έκθεση HO.RE.CA που θα διεξαχθεί 9-12/2/2018 στο METROPOLITAN EXPO (περιοχή Αεροδρόμιο). Στο HALL 4 και στα περίπτερα Α17-Β17, του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας θα παρουσιάσουμε τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Πόρου» που έχει σχεδιάσει ο Ε.Ε.Σ.Π. και το Ξ.Ε.Ε. με τη καθοδήγηση του κ.Γιώργου Πίττα, δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδια, ελιές, μέλια, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα.
Μεγάλη είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση από Παραγωγούς, Σεφ, Επαγγελματίες Εστίασης και Τοπικούς Φορείς ΠΟΡΟΥ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ-ΤΡΑΧΕΙΑΣ, για να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη της Γαστρονομίας του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, με αφορμή την παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ του ΠΟΡΟΥ. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή οι:
1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΙΟΥ (Chef – Blogger)
2. ΧΡΥΣΑ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ (Chef – Blogger)
3. ΑΛΕΞ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Chef)
(Οι τρείς ποριώτες Chef θα μαγειρέψουν ζωντανά για τους επισκέπτες της Έκθεσης τη Κυριακή 11/2 στις 11πμ υπέροχες γεύσεις του Πόρου με τοπικές πρώτες ύλες.)
4. ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΡΩΝΗ (Pastry Σέφ) Χειροποίητα σολοκατάκια με φέτα και μυρωδικά
5. ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ (Κρασιά, Αλκοολούχα Ποτά, Χυμοί, Ελαιόλαδο με λεμόνι)
6. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΜΠΑΚΑΣ (Μέλι Ανθέων, Μέλι Πορτοκάλι και Γύρη από τον Πόρο και την Τροιζηνία)
7. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)
8. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΑΓΚΛΗ (Αμυγδαλωτά Πόρου)
9. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΒΕΣΣΑΛΑ (Χειροποίητες Σοκολάτες με μυρωδικά της περιοχής)
10. ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αρτοσκευάσματα Καλλονής, Παραδοσιακά Γλυκά Τροιζηνίας, Παστέλι Καλλονής, Δίπλες Πόρου)
11. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου, Τυριά Τραχειάς)
12. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)
13. ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΡΑΧΕΙΑΣ (Διάφορα Παραδοσιακά Τυριά Τραχειάς)
14. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΛΟΣ (Βιολογικά Φρούτα Τροιζηνίας)
15. “ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ” / Δ.ΒΛΑΧΟΣ (Λεμονάδα από λεμόνια Λεμονοδάσους, Παραδοσιακό Γιαούρτι Τροιζηνίας)
16. BEST OLIVE (Χυμοί Αλόης Μεθάνων)
17. ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΠΕΛΟΥ (Ψωμί Τροιζηνίας – Παξιμάδια Καλλονής)
18. ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ – ΦΥΤΡΑΣ (Ψωμί Τροιζηνίας – Παξιμάδια Καλλονής)
19. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ” (Ελιές Τροιζηνίας, Κιούρλιες Τροιζηνίας, Γαλετάκι Μεθάνων, Ρίγανη Μεθάνων, Λικέρ από Ρόδι και Περγαμόντο Μεθάνων)
20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ “Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ” (Λεμοντσέλο Πόρου, Γλυκά Κουταλιού από το Λεμονοδάσος, Μαρμελάδες με φρούτα Πόρου και Τροιζηνίας)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. στα τηλέφωνα 6970801255 (Δ.Συξέρης) & 6973600425 (Π.Κουνέλης-Συντονιστής)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
Πηγή:porosnews.gr