Είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που η απόκτηση του περνάει απαρατήρητη ή για να είμαστε και πιο σωστοί δεν κάνει πάταγο, ούτε το γράμμα στα πρωτοσέλιδα είναι μεγάλο. Ο Παπέ Σισέ ανήκει σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών. Ένα παιδί που προέρχεται από φτωχή οικογένεια και ήρθε στη χώρα μας για να παλέψει και να κερδίσει φανέλα βασικού στη κορυφαία ελληνική ομάδα.

Οι πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό δεν ήταν απλές. Ο 22χρονος στόπερ ένιωσε την αμφισβήτηση και κατάλαβε πως τα πράγματα θα είναι πολύ σκούρα γι’ αυτόν. Η απόφαση του Μπέσνικ Χάσι να τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας του καταρράκωσε τη ψυχολογία. Έχει μάθει, ωστόσο, από πιτσιρικάς να στέκεται στα πόδια του, να μη σκύβει το κεφάλι και να παλεύει πάντα.

Μη έχοντας κάποιον δικό του άνθρωπο στην Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές μετά και τον αποκλεισμό από την ευρωπαϊκή λίστα. Η απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι, ωστόσο άλλαξε τα δεδομένα για τον 22χρονο αμυντικό. Ποτέ, όμως, δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει. Είναι ένα παιδί που ξέρει να δίνει τις μάχες του και αυτό έκανε και στον Ολυμπιακό. Ο Λεμονής τον έβαλε στην ενδεκάδα, αλλά εκείνος δούλευε καιρό γι’ αυτή τη στιγμή. Ήξερε πως θα του δινόταν η ευκαιρία και ήθελε να την αρπάξει.

Από πιτσιρικάς έχει μάθει να είναι μαχητής. Ο Παπέ Σισέ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία φτωχογειτονιά της Σενεγάλης. Αν παρατηρήσει κανείς τα ποσταρίσματα του στα social media αυτά φέρουν πάντα το hashtag «the rock», δηλαδή «ο βράχος». Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ούτε είναι ψωνισμένος και χαρακτηρίζει τον εαυτό του «βράχο της άμυνας».

Πολλοί μπορεί να το έχουν σκεφτεί και έτσι, όμως, πίσω από αυτό το παρατσούκλι κρύβεται μία ωραία ιστορία για τον Πάπε Σισέ. Τα χρόνια στη Σενεγάλη ήταν δύσκολα. Εκείνος, όμως από μικρός είχε μάθει να στέκεται όρθιος και να στηρίζει την οικογένεια του. Ποτέ και τίποτα δεν τον λύγισε. Ήταν ο άνθρωπος που έδινε κουράγιο σε όλους. Ήταν αυτός που τους κρατούσε όρθιους στα δύσκολα και ήξεραν πως σίγουρα αυτό το παιδί θα έβρισκε το δρόμο του.

Τα μέλη της οικογένειας του, λοιπόν, «κόλλησαν» στον Παπέ Σισέ το παρατσούκλι «the rock» και από τότε τον συνοδεύει πάντα. Αυτός ήταν ο βράχος της οικογένειας. Το δικό του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και δούλεψε πολύ σκληρά για να το πετύχει. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος αυτή τη στιγμή ζει το όνειρο του. Ευγνωμονεί τον Θεό που τον έφερε στον Ολυμπιακό. Έχει αγαπήσει την ομάδα του Πειραιά, διότι του δίνει τη δυνατότητα να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή την αγάπη του την έχει εκφράσει, άλλωστε και στο γήπεδο πανηγυρίζοντας έντονα νίκες και γκολ. Το κάνει μέσα από τη καρδιά του, το κάνει γιατί το αισθάνεται.

Παράλληλα δεν ξεχνάει τους δικούς του ανθρώπους που βρίσκονται στη Σενεγάλη. Τα Χριστούγεννα τους επισκέφθηκε και πέρασε μαζί τους τις γιορτές. Το μυαλό του και η σκέψη του βρίσκεται πάντα σε αυτούς, αλλά θα είναι ευγνώμων στον Ολυμπιακό για όσα ζει. Αυτός είναι ο αγαθός γίγαντας Παπέ Σισέ…

 

Πηγή:gavros.gr