Mε κάθε λαμπρότητα και ευσέβεια και με μια ηλιόλουστη μέρα γιορτάστηκαν στην Ύδρα τα Θεοφάνια. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη αυτή γιορτή με τον έντονο συμβολισμό, σε όλες τις ενορίες του νησιού.

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέστηκε το πρωί θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός. Ο Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Θεοδοσίου και ο ιερός κλήρος συλλειτούργησαν. Μεταξύ των παρόντων οι αρχές του τόπου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μανώλης Καραμήτσος, ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Τάσος Σωτηρόπουλος, ο Λιμενάρχης Γιώργος Μανδαλάκης, ο Υπολιμενάρχης Βασίλης Βαζαίος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ε.Δανόπουλος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δ. Γιαννακάκος κ.α. Πολλοί συμπολίτες μας, ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή προς τα Καλά Πηγάδια για τον παραδοσιακό αγιασμό των υδάτων που έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα αλλά πλέον όχι τη συμμετοχή των παλιότερων χρόνων.

Μετά τον αγιασμό στα Καλά Πηγάδια, η λιτανευτική πομπή οδηγήθηκε στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα όπου παρακολούθησαν όλοι την κατάδυση του τιμίου σταυρού στη θάλασσα. Κόσμος βρισκόταν στον λιμενοβραχίονα αλλά και στην απέναντι πλευρά επί της παραλίας του νησιού. Δυο νέοι έπεσαν στη θάλασσα για να "πιάσουν" τον σταυρό. Ο Γιάννης Νάκας, σύζυγος της Νηπιαγωγού Νάντιας Πετροχείλου ήταν αυτός που ανέσυρε τον σταυρό και έλαβε ως ευλογία επιστήθιο σταυρό, χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.

Η κατάδυση του τιμίου σταυρού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί και στο λιμάνι του Καμινιού, που αποτελεί αναμφίβολα ένα όμορφο και γραφικό θέαμα.

Πηγή:fonitisydras.com