Είναι ο μεγάλος μεταγραφικός πόθος των οπαδών του Ολυμπιακού. Διαχρονικά. Ο Κέβιν Μιραλάς, περί ου ο λόγος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τη Μεγάλο Λιμάνι. Μία ποδοσφαιρική φιγούρα με ξεχωριστή σημασία για τον σύλλογο. Και κάθε αναφορά του ονόματος του Βέλγου στους πιθανούς στόχους του Ολυμπιακού, είναι πάντα θέμα πρώτης γραμμής.

Είναι σαφές ότι τους τελευταίους μήνες ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κέβιν. Είναι εξίσου σαφές ότι ο ίδιος θέλει πάρα πολύ να απεμπλακεί από τη δέσμευσή του με την Εβερτον και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Αρκεί απλά να θυμηθούμε τη δήλωση-μήνυμα που είχε κάνει μετά το τέλος μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, όταν εξήγησε ότι η επιμονή της Εβερτον δεν επέτρεψε την άφιξή του. 

Τα «ζαχαρωτά» ανέκαθεν αποτελούσαν «δύσκολο» διαπραγματευτή. Αρκεί να δει κανείς τις «τρελές» πωλήσεις που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, για να το αντιληφθεί. Ή να ακούσει τον Μιραλάς να εξηγεί πόσο άτεγκτη στάση τηρούν οι ιθύνοντες του συλλόγου του Λίβερπουλ σε οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται στα «θέλω» της διοίκησης. 

Ωστόσο η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τσενκ Τοσούν και η παραδοχή του Σαμ Αλαρντάις ότι δεν υπολογίζει τον Κέβιν, είναι δύο δεδομένα που αντιστρέφουν άρδην την κατάσταση. Η ενημέρωση από τον προπονητής της Εβερτον ότι ο Βέλγος είναι προς παραχώρηση και ότι «με τη σωστή πρόταση θα φύγει», αυτομάτως άνοιξε νέο κύκλο φημών και σεναρίων. 

Σε αντίθεση με άλλες φορές, ωστόσο, αυτή τώρα φαίνεται ότι ο Μιραλάς είναι στο κάδρο του Ολυμπιακού για τα καλά. Οι Αγγλοι υποστηρίζουν ότι με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ η μεταγραφή μπορεί να γίνει. Επιπλέον, αναφέρουν ότι ήδη οι επαφές Θρύλου - Εβερτον έχουν προχωρήσει, με την... ώθηση του ποδοσφαιριστή να παίζει σημαίνοντα ρόλο σ' αυτό. 

Ο Μιραλάς δείχνει διάθεση να βοηθήσει με κάθε τρόπο για να επιστρέψει στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται αποφασισμένος να παίξει όλα για όλα στο μεταγραφικό παζάρι και να ενισχύσει με δύο σπουδαίους παίκτες τον Οσκαρ Γκαρσία. Με τον Κέβιν να αποτελεί το ιδανικό «πρώτο δώρο» για τον Ισπανό, εφόσον καταστεί δυνατό να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις. 

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ «ΔΥΝΑΤΗ» ΚΙΝΗΣΗ 

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να τονίσουμε ότι ειλημμένη απόφαση της διοίκησης των πρωταθλητών είναι να προχωρήσουν σε δύο σπουδαίες κινήσεις. Πέραν του Μιραλάς, λοιπόν, γίνεται ήδη προσπάθεια να αποκτηθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που θα έρθει στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά. Και αναφερόμαστε σε παίκτη της εμπροσθοφυλακής. Εναν επιθετικό (ή ακραίο) που θα είναι ανάλογου βεληνεκούς και (κυρίως) ποιότητας με τον Κέβιν. 

Ηδη εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορεί το όνομα του Λουά Ρεμί. Του 31χρονου επιθετικού της Λας Πάλμας και πρώην της Τσέλσι, που αποχωρεί από την ισπανική ομάδα και έχει επιλεγεί ως ένας από τους βασικούς στόχους του Θρύλου. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Εντονα σενάρια έχουν κυκλοφορήσει και για τον Λατσινά Τραορέ, ο οποίος, όμως, δεν ταιριάζει στο προφίλ που θέλει ο Γκαρσία, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή πλάνου. Καθώς οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν και με τη σύμφωνη γνώμη του νέου προπονητή.