Ο πάγκος είναι… δυσάρεστο πράγμα για κάθε ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον για κάποιον που ‘χει συνηθίσει να παίζει αδιαλείπτως –σε βαθμό που να δημιουργεί και ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών. Ο Γκιγιόμ Ζιλέ μπήκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού προτού καλά-καλά μάθει τα… ονόματα των συμπαικτών του, ερχόμενος το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά, όμως με την απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι, η θέση στο αρχικό σχήμα έπαψε να ‘ναι μόνιμη. Σε συνέντευξή του στο «Sport/Foot Magazine» του Βελγίου, ο 33χρονος μέσος εξήγησε πώς έζησε τη μετάβαση απ’ τον Χάσι στον Λεμονή και πώς υποδέχθηκε την αλλαγή και στο δικό του status μέσα στην ομάδα.

«ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ»

«Έπειτα από την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν σχεδόν σίγουρο πως ερχόταν το τέλος για τον Χάσι», υποστήριξε ο Ζιλέ και συνέχισε: «Είχαμε χάσει προηγουμένως ανόητα βαθμούς στο πρωτάθλημα, ηττηθήκαμε και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Champions League και όλοι στην ομάδα άρχισαν να αισθάνονται νευρικά για την προπόνηση που γινόταν και για το αν ο προπονητής μπορούσε να αντέξει αυτήν την πίεση. Ο Μπέσνικ γνώριζε ότι στον Ολυμπιακό είναι θέμα απλώς μίας ήττας για να χειροτερέψει η κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι κατάφερε να πετύχει τον κύριο στόχο, που ήταν η είσοδος της ομάδας στο Champions League, αλλά δυστυχώς απομακρύνθηκε γρήγορα…». 

Για τον δικό του, τρόπον τινά, παραγκωνισμό με τον ερχομό του Τάκη Λεμονή, ο Ζιλέ δείχνει ότι καταλαβαίνει τα αίτια: «Ο Τάκης Λεμονής γνωρίζει την ομάδα καλά: έχει παίξει εδώ και την έχει προπονήσει στο παρελθόν, οπότε ήξερε επακριβώς τι χρειαζόταν… Δεν φοβήθηκα για τη θέση μου, διότι ξέρω τις ικανότητές μου. Δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στις αποφάσεις του προπονητή και στην προκειμένη περίπτωση, πραγματικά πέρασα δύσκολες εβδομάδες ευρισκόμενος στον πάγκο ή στην κερκίδα, κάτι που ποτέ δεν είχα βιώσει έως τώρα στην καριέρα μου. Πρόκειται, όμως, για μία εμπειρία που σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα μου. Χαίρομαι που μου συνέβη στην ηλικία των 33 χρόνων, καθώς με την εμπειρία που έχω, μπόρεσα να κάνω ένα βήμα πίσω και να αντιληφθώ τις δυνατότητές μου. Αλλά παρότι η κατάσταση δεν ήταν εύκολη, ποτέ δεν μετάνιωσα που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Σε τελική ανάλυση, συνέχισα να δουλεύω και βρήκα ξανά χρόνο συμμετοχής».

Ο ΜΕΣΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΝΙΕΡΙ

Οι εικόνες από τους αγώνες απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και των υπόλοιπων αστέρων των «μπλαουγκράνα» θα συνοδεύουν για πάντα τον Γκιγιόμ Ζιλέ. «Ήταν λίγο παράξενο που αγωνίστηκα (σ.σ. στο ματς του «Καμπ Νόου»), διότι είχα σχεδόν ένα μήνα να παίξω. Ο προπονητής με ενημέρωσε την παραμονή ότι θα ξεκινούσα στην ενδεκάδα, στον ρόλο που έχει κάθε παίκτης που πηγαίνει να παίξει σ’ αυτό το γήπεδο: να τρέχω πίσω απ’ την μπάλα και να προσπαθώ να αμυνθώ σωστά. Πήγε καλά, το χάρηκα. Άξιζε που υπέγραψα στον Ολυμπιακό και βρέθηκα στο ίδιο σημείο με τον Ινιέστα, τον Μπουσκέτς, ακόμη και τον Μέσι, ο οποίος συχνά γύριζε στη μεσαία γραμμή για να υποδεχθεί την μπάλα. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο περισσότερο όταν βρίσκομαι στο χορτάρι, γι’ αυτό και υποθέτω πως απόλαυσα πιο πολύ τον αγώνα στο «Καμπ Νόου» συγκριτικά με εκείνον στην έδρα μας, όπου έπαιξα 15 λεπτά», εξήγησε ο Βέλγος μέσος που αποκάλυψε και το παρασκήνιο της φυγής του απ’ τη Ναντ στα τελειώματα του καλοκαιριού: «Δεν υιοθέτησα ποτέ τον τρόπο προσέγγισης του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ήταν ήσυχος, είχε λιγότερο επιθετικό στιλ (σ.σ. συγκριτικά με τον προκάτοχό του στη Ναντ, Σέρζιο Κονσεϊσάο) και πόνταρε περισσότερο στην οργάνωση και στο αμυντικό στιλ, κάτι που δεν μου ταιριάζει ιδιαίτερα. Όταν δέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μού είπε: “Μη φύγεις, ποντάρω σ’ εσένα στα χαφ, είσαι ο αρχηγός μου”. Σαφέστατα θα έπρεπε να το σκεφτώ, αλλά απ’ τη στιγμή που δεν αισθανόμουν σαν στο σπίτι μου, η απόφαση ήταν ευκολότερο να ληφθεί».

Ο Βέλγος δημοσιογράφος ζήτησε και την αντίδραση του Ζιλέ, στον πρόσφατο αποκλεισμό της Άντερλεχτ από την Σταντάρ Λιέγης για το Κύπελλο. Η απάντησή του, αποστομωτική: «Η αντίδρασή μου; Έκλαψα! Απ’ τη μία πλευρά για την ήττα και τον εντός έδρας αποκλεισμό απ’ την Σταντάρ… Χαίρομαι που δεν το έζησα. Απ’ την άλλη πλευρά, με τον Σίλβιο Προτό ακόμη γελάμε με την αστεία συμπεριφορά του Σα Πίντο (σ.σ. ο οποίος διαμαρτυρόμενος έντονα στον διαιτητή, «έφαγε» και μία τούμπα πάνω στο χορτάρι). Όταν ο Ζουλιάν Καζάρ (σ.σ. Γάλλος κωμικός) ασχοληθεί με αυτό, θα κλάψουμε!».

Πηγή:gavros.gr