Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου νίκησε εντός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1, για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στη συνέχεια αντέδρασαν και γύρισαν το παιχνίδι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός μπήκε ως αλλαγή και έδωσε τη λύση, χαρίζοντας στον Θρύλο το πολυπόθητο τρίποντο.

Oι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23’ με τον Ελμπάζ, με τον Θρύλο να ισοφαρίζει στο 31’ με τον Ομάρ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάκης Λεμονής έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με δύο γκολ στο 80’ και στο 90+4’ λύτρωσε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μια ακόμα νίκη.

Οι Πειραιώτες με το τρίποντο που κατέκτησαν ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Τρίτης με την Γιουβέντους, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 7ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Φορτούνη. Ο Κούτρης, ο οποίος προωθήθηκε από αριστερά, γύρισε στον μεσοεπιθετικό του Θρύλου, αυτός πλάσαρε μπροστά από τον Τσόβιτς, αλλά ο πορτιέρο του Απόλλωνα αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο, αυτοί που πέτυχαν το πρώτο γκολ του παιχνιδιού ήταν οι παίκτες του Ζόραν Βούλιτς.  Στο 23’ ο Ελμπάζ έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Σισέ, βγήκε τετ α τετ με τον Προτό και με πλασέ άνοιξε το σκορ.  

Αντέδρασε και ισοφάρισε

Μετά το γκολ του Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμα περισσότερο την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 31’ ισοφάρισε με τον Ομάρ. Ο Ρομαό έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Νορβηγό αμυντικό, αυτός πλάσαρε με το εξωτερικό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς για το 1-1. Οι Πειραιώτες μετά την ισοφάριση συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο γκολ, αλλά δεν βρήκε λύσεις στη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 1-1.

Εδειχνε εγκλωβισμένος

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Τάκης Λεμονής αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή. Ο Μποτία στο πρώτο μέρος ένιωσε ένα σφίξιμο, με τον Μπιορν Ενγκελς να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» στην αρχή του δεύτερου 45αλεπτου πίεσαν για το γκολ της λύτρωσης και στο 57’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τζούρτζεβιτς. Ο Σεμπά κατέβασε ωραία την μπάλα, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Σέρβο επιθετικό, αλλά αυτός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Τσόβιτς στο τετ α τετ που είχε με τον πορτιέρο του Απόλλωνα. Στο 62’ ο Λεμονής φρέσκαρε την επίθεσή του Ολυμπιακού, βάζοντας τον Καρίμ αντί του Τζούρτζεβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο προπονητής του Θρύλου προχώρησε και σε νέα αλλαγή, με τον Πάρντο να παίρνει τη θέση του Σεμπά. Οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν συνεχώς καθυστερήσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν χρόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη, ήταν συνεχώς στην επίθεση με στόχο να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης. Στο 77’ ο Ανσαριφάρντ έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε δύναμη και ο Τσόβιτς μπλόκαρε.

Εδωσε τη λύση ο Καρίμ

Στο 80’ ο Ιρανός βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε γεμάτα την μπάλα, η οποία κατέληξε πλάγιο. Η τρίτη προσπάθεια του Καρίμ ήταν και η… φαρμακερή! Στο 81’ ο Πάρντο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιρανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς για το 2-1. Οι Πειραιώτες μετά το γκολ του Καρίμ συνέχισαν να πιέζουν και στο 82’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ και τον Φορτούνη. Ο Καρίμ πλάσαρε μπροστά από τον Τσόβιτς, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε και η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε αλλά και πάλι ο Τσόβιτς απέκρουσε.