Το μέγεθος του Ολυμπιακού είναι δίχως αμφιβολία τεράστιο, καθώς πέρα φυσικά από τις κατακτήσεις τίτλων που πετυχαίνει, αποδεικνύει πως ένας σύλλογος για να είναι ο κορυφαίος, πρέπει να έχει ανάλογη πορεία και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Θρύλος έχει αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο, έχοντας βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη, προσφέροντας πολύτιμα αγαθά, πέρα φυσικά από αγάπη και ελπίδα.

Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας βρέθηκε και βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, η οποία φυσικά είναι πολύ δύσκολη, με αφορμή το κύμα προσφύγων που δίνει το δικό του αγώνα, με τους κατοίκους των νησιών να προσφέρουν βοήθεια.

Μάλιστα, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν, τους έχει κάνει να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης, με τους Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκεζ και Μπράουν Ιντέγιε να δείχνουν τη στήριξή τους με τη ψήφο τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο παίκτες του Θρύλου φιλοξενήθηκαν σε ένα εξαιρετικό θέμα, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και αφού οι δύο άσσοι του Θρύλου ψήφισαν την υποψηφιότητα των Ελλήνων νησιωτών, κάλεσαν όλο τον ελληνικό λαό να πει και να ψηφίσει κι αυτός με τη σειρά του, ούτε ώστε να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Τσόρι και ο Ιντέγιε, εμφανίστηκαν συγκινημένοι με όσα είδαν, όταν η ομάδα του Ολυμπιακού επισκέφθηκε τηνT Μυτιλήνη, η οποία είναι ένα από τα νησιά που έχουν δεχθεί αρκετούς πρόσφυγες.

Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως η προσπάθεια αυτή είναι αξιέπαινη, ώστε να ελαφρύνουν το μαρτύριο των προσφύγων.

Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στηρίζει την υποψηφιότητα των Ελλήνων νησιωτών για το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς η χώρα μας έχει μάθει να μάχεται για τα ιερά που πρεσβεύει.

Δείτε το βίντεο: