Ο Νίκος Βέργος δόθηκε την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Έλτσε. Ωστόσο η καριέρα του στην ισπανική ομάδα δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που οι ερυθρόλευκοι και ο ίδιος φανταζόταν.

Ο 21χρονος Έλληνας διεθνής (στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία) επιθετικός, μετρά μόλις επτά συμμετοχές με τους "φρανχιβέρντες", η τελευταία εκ των οποίων στις 5 Δεκεμβρίου και στην εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία με την Τενερίφη.

Ο Νίκος Βέργος μπορεί να έχει πετύχει δυο γκολ - αμφότερα στις βαριές ήττες (1-4 και οι δύο) της Έλτσε από τις Μιραντές και Γιαγκοστέρα - αλλά δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της Έλτσε και παλαιά δόξα της Βαλένθια, Ρουμπέν Μπαράχα.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα αυτή η εξέλιξη προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε την ακύρωση του δανεισμού του και την επιστροφή του στους "ερυθρόλευκους", ελλείψει λεπτών συμμετοχής.

Ωστόσο, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι η τέταρτη επιλογή του Ρουμπέν Μπαράχα για την επίθεση της Έλτσε μετά τους Σέρχιο Λεόν, Άλβαρο και Έκτορ, ζήτησε να παραμείνει και να δώσει τη δική του μάχη για μια θέση στο αρχικό σχήμα.