Ετσι τιμωρεί ο Θρύλος τους σκευωρούς, οι οποίοι πέρσι έστησαν ολόκληρη πλεκτάνη με στόχο να του αφαιρεθούν βαθμοί! Τους ξεφτίλισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση!

Ο Ολυμπιακός παίζοντας μπαλάρα διέλυσε τον Πλατανιά με 5-1 και χάρισε πλούσιο θέαμα στους ΓΑΥΡΟΥΣ που βρέθηκαν στον Ναό! Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εντυπωσιακοί και έπαιξαν ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Τάκης Λεμονής είδε την ομάδα του να πνίγει από το λαιμό τους Χανιώτες, οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι μάζευαν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Θρύλου ήταν ο Πάρντο, ο οποίος σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, τα άλλα τρία γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Μποτία, Σισέ και Ανσαριφάρντ.

Με τη νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 17 βαθμούς σε 10 αγώνες και μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση. Πλέον, οι Πειραιώτες θα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους τη διακοπή για τα μπαράζ του Μουντιάλ και θα γυρίσουν ακόμα πιο δυνατοί, με στόχο να επιστρέψουν σύντομα στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΜΠΑΛΑΡΑ ΚΑΙ 3-0!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, καθώς στο μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Πάρντο. Ο Οφοέ βρήκε με μια καταπληκτική μπαλιά τον Κούτρη, αυτός σέντραρε από αριστερά, ο Βάντερσον έκανε «τσαφ» μπροστά στον Πάρντο και ο Κολομβιανός εκτέλεσε τον Κοκκαλά για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά και έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή συνέχισε να πιέζει και στο 17’ δημιούργησε νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Σισέ. Ο Σενεγαλέζος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Θρύλος έκανε το 2-0 με τον Μποτία! Ο Μάριν συνεργάστηκε άψογα με τον Κούτρη, ο νεαρός μπακ έκανε μια γλυκιά σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Ισπανός αμυντικός με μια δυνατή κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Πλατανιά για το 2-0! Ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει και στο 26’ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος σούταρε δυνατά, αλλά ο Κοκκαλάς έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάριν έκανε την κούρσα από αριστερά, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον Ανσαριφάρντ, ο επιθετικός του Θρύλου πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος και ο Ιράνος, το έκανε ο Σισέ στο 32’. Ο Μάριν εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Σενεγαλέζος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με μια δυνατή κεφαλιά έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά.  Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μέρος και χάρισε πλούσιο θέαμα στους ΓΑΥΡΟΥΣ που βρέθηκαν στον Ναό.

Τους κατατρόπωσε

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα του Πλατανιά, με στόχο να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ. Στο 51’ ο Πάρντο δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη, αλλά ο Κοκκαλάς έδιωξε το σουτ του Κολομβιανού εξτρέμ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ταχτσίδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο πορτιέρο του Πλατανιά ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 65’ ο Τάκης Λεμονής «φρέσκαρε» την ομάδα του, βάζοντας τον Μάρτινς στη θέση του Ρομαό και στο 67’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Πατράλη, μετά το γύρισμα του Κούτρη. Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία ο Σκουλάς έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με δυνατό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Κοκκαλά έγραψε το 4-0. Στο 71’ ο Λεμονής προχώρησε σε νέα αλλαγή, ρίχνοντας τον Φορτούνη αντί του Οτζίτζα. Στο 81’ ο Νικολάου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-1. Ο Ενσικουλού μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, έδωσε στον Παπανικολάου και αυτός σημείωσε το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο Θρύλος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90’ πέτυχε νέο γκολ και πάλι με τον Πάρντο. Ο Κολομβιανός βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά και με δυνατό ξερό σουτ νίκησε τον Κοκκαλά για το 5-1. Δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση για τον Λατινοαμερικάνο άσο, που έβαλε το… κερασάκι στην εκπληκτική εμφάνιση του Θρύλου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Προτό - Φιγκέιρας, Μποτία (46’ Νικολάου), Σισέ, Κούτρης – Ρομαό (66’ Μαρτίνς), Ταχτσίδης - Πάρντο, Οφόε (72’ Φορτούνης), Μάριν – Ανσαριφάρντ 

Πλατανιάς: Κοκκαλάς - Στάθης, Πλιάτσικας (24’ λ.τ. Ντικαμονά, 76’ λ.τ. Πριντέτα), Στάμου, Βάντερσον (70’ Παπανικολάου) - Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Πατράλης – Ενσικουλού, Μπούντνικ, Κοροβέσης