Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο Τάκης Λεμονής, που είπε πως ο Ολυμπιακός καθορίζει στην ουσία αν τα παιχνίδια θα είναι εύκολα ή δύσκολα. Αναφέρθηκε στους τραυματίες, αλλά και στο πού έχει βελτιωθεί ο Θρύλος από τότε που ανέλαβε. Ο κόουτς της ομάδας του Ολυμπιακού μίλησε για τις περιπτώσεις των Εμενίκε, Μπεν, Μποτία, Ομάρ, Φιγκέιρας, για τον κόσμο, για την Μπαρτσελόνα, αλλά και τις διαφορές της Ευρώπης από την Ελλάδα. Σημείωσε πως ο Θρύλος είναι καταδικασμένος να κερδίζει και πως θα είναι λάθος όλων να χαρακτηρίσουν από τώρα τελικό το ματς με τη Σπόρτινγκ.

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στη Nova

-για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: Είναι αρκετά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δυστυχώς δεν κράτησαν για πολύ. Από την άλλη μέρα σκεφτόμουν άλλα, τις νίκες σχεδόν τις ευχαριστιέσαι για λίγες ημέρες. Αυτό ήταν ένα καλό ματς, τις ήττες τις κουβαλάς έως το επόμενο ματς. Αυτό που κρατώ ήταν ο τρόπος που συμπαραστάθηκε ο κόσμος στην ομάδα. Δεν το περίμενα αυτό για να είμαι ειλικρινής, προερχόμασταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟ. Το δεύτερο, κάπου το διάβασα και δεν αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος στο τακτικό κομμάτι, αλλά καθαρά σε αγωνιστικό, ήταν πως ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι ομάδα. Ήταν καλό, καθώς εννοούσε τη συμπεριφορά όλων και εκεί πρέπει να επενδύσουμε.

-για το πρόσωπό του και πως έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη γενικότερα: Είναι πολύ ωραίες αναμνήσεις που συνήθως τις θυμόμαστε, τις σκεφτόμαστε μετά. Εγώ, σε όλα αυτά τα ματς, έχω μια ευκολία στη διαχείρισή τους, γιατί δεν είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες πώς να είναι σε τέτοια ματς. Η δυσκολία είναι από εδώ και πέρα, έτσι όπως είναι η κατάσταση. Και πρώτοι να ήμασταν, το Champions League ξεκινάει τώρα για εμάς.

-για το πώς είναι εύκολο να βρεθεί κίνητρο μετά από τέτοιους αγώνες στην Ευρώπη: Αυτό γενικά είναι ένα δύσκολο κομμάτι και πραγματικά δεν νομίζω πως συμβαίνει μόνο στον Ολυμπιακό. Και σε άλλα πρωταθλήματα γίνεται, αλλά είναι διαφορετικό και δύσκολο. Παίζεις Τρίτη-Τετάρτη και μετά πρωτάθλημα. Εμείς παίζουμε στο ίδιο γήπεδο και αυτό είναι καλός, γιατί το 2001 παίξαμε πρώτα στο Ολντ Τράφορντ και μετά με το Αιγάλεω κεκλεισμένων στο γήπεδο της Προοδευτκής, με βροχή, λάσπη. Είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό και εκεί θα δείξουμε πόσο σοβαρή ομάδα είμαστε. Ακόμα και σε φιλικά βλέπω την αντιμετώπιση αυτής της διαχείρισης.

-για τις δυσκολίες μετάβασης από Ευρώπη σε Ελλάδα: Υπάρχει κάτι και θέλουμε γρήγορα να τελειώσει το ματς της Μπαρτσελόνα στο μυαλό μας και να επικεντρωθούμε στον Πλατανιά. Την επομένη του αγώνα με την Μπαρτσελόνα ασχολήθηκα 30 δευτερόλεπτα με την Μπάρτσα και 10 λεπτά με τον Πλατανιά.

-για τον αγώνα με τον Πλατανιά: Θα περιμένουμε ένα ματς που ο αντίπαλος θα δώσει βάση στην άμυνά του. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και να δημιουργήσουμε, χωρίς να παραβλέπω τις δυσκολίες.

-για τα νέα από την προπόνηση: Λογικά δεν θα είναι ο Εμενίκε. Θα δούμε αύριο γενικότερα τι θα γίνει με τον Σεμπά. Έχουμε ασχοληθεί με την αποκατάσταση των παικτών. Αυτοί που έπαιξαν με Μπαρτσελόνα ακολούθησαν διαφορετικά προγράμματα, αλλά αύριο θα αρχίσω να κατασταλάζω πως θα παίξουμε, αλλά και με ποιους. Ο Μπεν, είναι λίγο ρίσκο, θα δούμε, έχει μείνει εκτός για πολύ, αύριο θα οριστικοποιηθεί.

-για το δυνατό κομμάτι του Ολυμπιακού: Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Στην Ευρώπη και στα τρία ματς, ήμουν αρκετά ευχαριστημένος από την άμυνα, με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους μου άρεσε ο τόπος που πήγαμε να επιτεθούμε. Στη Βαρκελώνη δεν θα καταφέραμε να βρεθούμε καλά, αλλά η διάθεση, τα τρεξίματα και πόσο συμπαγείς ήμασταν, ήταν θετικό. Στο πρωτάθλημα έχουμε κάποιες μεταπτώσεις, αλλά γενικά έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα, δεν δεχόμαστε πολλές φάσεις. Τα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ ήταν αρκετά αντίθετα, το ένα ήταν ντέρμπι, αλλά αυτό που νομίζω είναι πως έχουμε δρόμο ακόμα και θέλουμε δουλειά στη δημιουργία και στα τελειώματα.

-για τις λύσεις της ομάδας: Ο Μποτία είναι κι αρχηγός, έχει σοβαρή παρουσία και όχι μόνο αγωνιστική, ο Ταχτσίδης πέρασε τραυματισμό και πίεση και μετά δεν ήταν ετοιμοπόλεμος από όλες τις απόψεις. Μπήκε στο γήπεδο και έδειξε πολύ καλή εικόνα σε όλους. Αυτό είναι θετικό. Λέμε πως είναι ευχάριστος πονοκέφαλος και όντως είναι ευχάριστος, αλλά για μένα δεν λέει τίποτα. Το ταμείο γίνεται στο τέλος. Όλοι οι παίκτες πρέπει να συνεχίσουν να με πονοκεφαλιάζουν.

-για τους Φιγκέιρας και Ελαμπντελαουί: Βασικά ο στόχος και με την τοποθέτηση του Οτζίτζα στη Βαρκελώνη και του Φορτούνη τώρα, ήταν να παίξουμε τις πρώτες μπάλες που κερδίζουμε στην περιοχή μας. Μπορούμε να πασάρουμε στους χώρους, αυτός ήταν ο στόχος, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Στις 22 παίζουμε στη Λισαβόνα και θα δούμε πώς θα είναι οι παίκτες και ποιοι θα παίξουν.

-για το ματς  με τη Σπόρτινγκ: Είναι ένα ακόμα ματς για να πάρουμε βαθμούς. Στα χαρτιά είναι τελικός, αλλά αν μπει στο μυαλό ματς από τώρα, είναι λάθος.

-για τα επόμενα ματς στο πρωτάθλημα: Σαν πρόγραμμα, όλοι μπορούν να πουν πως είναι ωραίο. Και εγώ συμφωνώ, αλλά αν μου πείτε πως έχουμε εύκολη δουλειά, είναι λάθος. Ο Λεβαδειακός ήταν αήττητος, ο Παναιτωλικός έχει καλή ομάδα, τη βλέπουμε, τα Γιάννενα τα τελευταία 2-3 χρόνια κάνουν καλή δουλειά. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Εύκολο θα το κάνουμε εμείς. Δεν υπάρχουν έξι παιχνίδια, υπάρχει ένα και είναι το επόμενο. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς, είναι εγκληματικό. Πρώτα έχουμε τη διακοπή και μετά τον Λεβαδειακό.

-για το τι θεωρεί για τον κόσμο και την πίεση: Η πίεση στον Ολυμπιακό είναι ακόμα και στην προπόνηση. Και στα φιλικά με τους Νέους υπάρχει πίεση. Ο κόσμος δικαιολογημένα θεωρεί πως είμαστε Ολυμπιακός. Αλλά εμείς είναι πώς θα τα δούμε αυτά τα ματς.

-για το πρόγραμμα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό»: Είναι κάτι που έπρεπε να προβάλλεται ακόμα περισσότερο. Έπρεπε πολλά να προβληθούν περισσότερο, πάντα κυνηγούν τις κακές ειδήσεις, αλλά σε τέτοια θέματα η ευαισθητοποίηση του Ολυμπιακού είναι μεγάλη και είμαι χαρούμενους που ανήκω κι εγώ σε αυτή την ομάδα.

-για τα μπαράζ της Ελλάδας: Έχω αγωνία, είναι σημαντικό να περάσουμε , μπορούμε. Να δείξουμε πως σε αυτή την κρίση έχουμε και κάτι που μας κρατάει. Ελπίζω ο Σκίμπε, ο Τσάνας και οι παίκτες να μας χαρίσουν  ωραίες στιγμές. Η Κροατία δεν είναι τόσο ομάδα, παίκτες έχει καταπληκτικούς, αλλά αυτό είναι το κλειδί. Οι περισσότεροι παίζουν σε μεγάλα κλαμπ. Το όνειρό τους έχει πραγματοποιηθεί, ήδη παίζουν σε σπουδαίες ομάδες και δεν είναι, ίσως, το όνειρό του να πάνε στο Μουντιάλ.