Στο σχέδιο που έχει ως σύλλογος ο Ολυμπιακός και συνεπώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφέρθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Γάλλος, σύμβουλος στρατηγικής της ομάδας του Ολυμπιακού, παραχώρησε συνέντευξη στο εξωτερικό και ανέφερε πως η ομάδα λειτουργεί σε ευρωπαϊκά επίπεδα, έχει παγκόσμιο όνομα πλέον και πως η δουλειά συνεχίζεται για το καλύτερο.

«Πριν πέντε χρόνια ο πρόεδρος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε αν ήθελα να δουλέψω μαζί του. Η στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία και να αναπτύξουμε τους δικούς μας παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε την πρώτη ύλη. Φτάσαμε να πουλήσουμε τον Ρέτσο στη Λεβερκούζεν. Πρόσεξε πως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μου άρεσε να είμαι προϊόν και τώρα λέω ότι έχουμε προϊόντα... Είναι ένας οικονομικός όρος, το ξέρω. Έχουμε πουλήσει τον Μανωλά, τον Μήτρογλου. Αποτελεί μέρος της δουλειάς και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις οικονομικές κρίσεις. Δεν είναι εύκολο για μας, αλλά παλεύουμε. Αυτό είναι το κίνητρό μας. Πρέπει να ανανεώνουμε τη δομή», ανέφερε ο Καρεμπέ και συνέχισε.

«Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, μιλάμε για την Ακρόπολη, όχι για το ποδόσφαιρό της. Το να αλλάξεις κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Θέλουμε να είναι ελκυστικό, αλλά είναι δύσκολο να πουλήσεις ένα μέτριο πρωτάθλημα σε μια άλλη χώρα. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να παγκοσμιοποιηθεί. Δεν είμαστε ένα παγκόσμιο brand name σαν ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ως σύλλογος είμαστε».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη δυναμική του Θρύλου σε σχέση με κλαμπ, όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. «Έχουμε ένα μπάτζετ 65 εκατομμυρίων ευρώ, πολύ χαμηλό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα 700 ή τα 800 της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο».

Καταλήγοντας, είπε. «Δεν μου λείπει το ποδόσφαιρο, άρχισα στα 17 και έπαιξα μέχρι τα 34. Τώρα απλώς ξεμουδιάζω καμιά φορά με τους θρύλους της Ρεάλ. Είχα την καριέρα μου, το ποδόσφαιρο μού έδωσε τροφή και τώρα θέλω να προσφέρω κάτι πίσω σε επίπεδο εκπαίδευσης».