Στους 14 πόντους έμεινε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Αυτό το αποτέλεσμα θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν σήμερα ο Ατρόμητος, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι Περιστεριώτες παίζουν με την Ξάνθη εκτός, η ΑΕΚ εκτός κι αυτή, αλλά με τον Πανιώνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτές οι τρεις ομάδες είναι πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και στη χειρότερη περίπτωση που η διαφορά από τον πρώτο πάει στους πέντε πόντους, καμία ανησυχία δεν θα πρέπει να προξενεί αυτό σε κανέναν. Καθώς θα υπολείπονται ακόμα 21 αγωνιστικές. Άπλετος χρόνος, χώρος... και δρόμος.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, ο Ολυμπιακός έχει ανατρέψει διαφορά πέντε πόντων τόσο Δεκέμβρη όσο και Φλεβάρη. Άρα, από Οκτώβρη, όσο να 'ναι, τα περιθώρια είναι πολύ πιο μεγάλα. Αυτό δεν πρέπει να ηρεμήσει τους παίκτες. Ίσα-ίσα να τους κάνει να «σκυλιάσουν».

Τίποτα δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό τέτοια εποχή. Ποτέ. Από τους άλλους ναι, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, καθώς μόνο ο Θρύλος έχει πάρει πρωτάθλημα τόσο νωρίς.