Οταν ξύπνησε ήταν αργά. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει αλώβητος από την Λεωφόρο, γνωρίζοντας την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μπρος μετά το 70’ και παρότι δημιούργησαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στην εστία του Βλαχοδήμου, δεν κατάφεραν να σκοράρουν το γκολ της ισοφάρισης. Δύο φορές ο Ανσαριφάρντ και μία ο Εμενίκε δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ολυμπιακό να μένει στο μηδέν.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες είδαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Παπαπέτρου να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι του Χουλτ πάνω στον Καρσελά! Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία θα έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού σπρώχνει και ανατρέπει τον Μαροκινό εξτρέμ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους, στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο ματς με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή την ερχόμενη Τρίτη θα υποδεχθεί στον Ναό τους Μπλαουγκράνα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Βλαχοδήμου.  Στο 5’ ο Εμενίκε βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, αλλά δεν μπόρεσε να τσιμπήσει την μπάλα και ο Μολέδο απομάκρυνε. Στο επόμενο λεπτό ο Ομάρ συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Πάρντο, αυτός σέντραρε από δεξιά, αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Στο 9’ ο Φορτούνης βρέθηκε δεξιά, άδειασε με μια πολύ ωραία ντρίμπλα τον Κουρμπέλη και σέντραρε στον Ανδρούτσο, αλλά ο νεαρός κινήθηκε αντίθετα και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο Ολυμπιακός μετά το 15λεπτο έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 32’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι», ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Προτό έδειξε την κλάση του και απέκρουσε το σουτ του Λουντ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51’ ο Πάρντο βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και προσπάθησε να απειλήσει τον Βλαχοδήμο, αλλά τη στιγμή που σούταρε γλίστρησε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 56’ οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν ακριβά μια στιγμή αδράνειας και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Βιγιαφάνιες. Ο Λουντ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Βιγιαφάνιες σούταρε σε κενή εστία για το 1-0.

Αλλαγές από τον Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, βάζοντας στο 65’ τον Καρσελά αντί του Ανδρούτσου. Στο 71’ ο Οτζίτζα βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, γύρισε στον Πάρντο, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Στο 74’ ο προπονητής του Θρύλου πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή του, ρίχνοντας στη μάχη τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός πήρε τη θέση του Πάρντο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να γίνει πιο επιθετικός. Τρία λεπτά αργότερα ο Λεμονής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Ζιλέ αντί του Οτζίτζα.

Ξύπνησε, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει

Στο 78’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ανσαριφάρντ βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, σούταρε δυνατά στη γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση ο Φορτούνης βρήκε τον Ανσαριφάρντ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ιρανός επιθετικός έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκοψε πάνω στη γραμμή! Στο 81’ ο Παπαπέτρου δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στο σπρώξιμο του Χουλτ στον Καρσελά!

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έσπρωξε και ανάτρεψε τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό, αλλά ο Παπαπέτρου έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία θα έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα!

Στο 90’ ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμα τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει.Ο Κούτρης σούταρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Εμενίκε, ο Νιγηριανός γύρισε και πλάσαρε, αλλά το σουτ δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφεραν και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Μολίνς (69’ Μουνιέ)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (Καρσελά), Εμενίκε