Επιστολή προς την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, απέστειλε εχθές ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, με την οποία  ζητάει από την Κοινοπραξία να μην καταργηθούν τα χειμερινά δρομολόγια των πλοίων προς και από Μέθανα και Πόρο.

Να σημειώσουμε, ότι τα δρομολόγια μειώνονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της Κοινοπραξίας είναι να καταργηθούν από τον Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο τα χειμερινά δρομολόγια προς Μέθανα και Πόρο.

Με την επιστολή της, η Δημοτική Αρχή Τροιζηνίας – Μεθάνων, εκφράζει την αντίθεση της στην κατάργηση των χειμερινών δρομολογίων, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και θα οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό όλης της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τον Πόρο, που εξυπηρετείται από υδροπτέρυγα, τα Μέθανα εξυπηρετούνται μόνο από συμβατικά πλοία και η κατάργηση των δρομολογίων προκαλεί τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα φέτος, τα Μέθανα έχουν έναν ακόμη λόγω να αντιδρούν, καθώς όπως σημειώνει στην επιστολής της η Δημοτική Αρχή, το λιμάνι των Μεθάνων είναι ένα κομβικό σημείο, το οποίο ενώνει και εξυπηρετεί εκτός από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων  και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου με την Αίγινα και το Αγκίστρι για τη μεταφορά των εμπορευμάτων, καθώς και τη μετακίνηση των αθλητών των ομάδων μπάσκετ, που έχουν δηλώσει ως έδρα τους τα Μέθανα για τους αγώνες στο κλειστό των Μεθάνων.

Επίσης με την κατάργηση των δρομολογίων, γίνεται δύσκολη η μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Τέλος, στην επιστολή του ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων αναφέρει ότι μπορεί τα Μέθανα να μην είναι νησί και να υπάρχει η δυνατότητα οδικής πρόσβασης, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς αφενός μεν δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί και αφετέρου η μετακίνηση οδικώς είναι δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά ασύμφορη.