Σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, συνάντηση του δημάρχου της πόλης Χρήστου Βρεττάκου, με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Παλαιστινιακή Αρχή ώστε το παλαιστινιακό ζήτημα να γίνει μέρος του διεθνούς αγώνα των λαών. 

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ζητώντας τη στήριξη και την  αλληλεγγύη για το λαό της που αντιστέκεται εδώ και δεκαετίες στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του ο Χρ. Βρεττάκος στάθηκε στον αγώνα των Παλαιστινίων, που αποτελεί, όπως είπε, «εδώ και χρόνια παράδειγμα ηρωισμού». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η γενιά μου γαλουχήθηκε με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού» και πρόσθεσε, προς τον Μ. Τουμπάσι, πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και στο πλευρό σας, μέχρι την τελική δικαίωσή σας».

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και το επόμενο διάστημα και με αφορμή την 29η Νοεμβρίου, Ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, πρόκειται να διοργανώσουν από κοινού σχετική εκδήλωση, όπως και άλλες δράσεις και παρεμβάσεις.