Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης έδωσε μια μεγάλη μάχη στο «Juventus Stadium», αλλά τελικά λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκε με 2-0 από την Γιουβέντους, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά για 60 λεπτά, ωστόσο, προδόθηκαν από τα λάθη τους και δέχθηκαν δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά. Ο Ιγκουαΐν στο 69’ άνοιξε το σκορ για την Γιουβέντους και ο Μάντζουκιτς στο 80 διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και έκλεισε από την αρχή τους χώρους προς την εστία του Σίλβιο Προτό. Οι «ερυθρόλευκοι» εγκλώβισαν τους παίκτες της Γιουβέντους και μάλιστα στο 14’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στα καρέ του Μπουφόν.  Ο Οτζίτζα βρήκε πολύ ωραία τον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ελίχθηκε στην περιοχή της ιταλικής ομάδας και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες παρέμειναν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο του Τάκη Λεμονή, ο οποίος είχε τοποθετήσει άριστα τους παίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Γιουβέντους από την πλευρά της προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, κυρίως με στημένες φάσεις, όμως, οι Πειραιώτες είχαν τις απαντήσεις στις εκτελέσεις των Ιταλών.

Εξαιρετικός ο Προτό

Μετά το μισάωρο, ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με την Γιουβέντους να αυξάνει την πίεσή της στα καρέ του Ολυμπιακού και τους  «ερυθρόλευκους» να περιμένουν στο δικό τους μισό, με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα.  Στο 33’ ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από αριστερά και μετά την απομάκρυνση των αμυντικών της Γιουβέντους η μπάλα έφτασε στον Φιγκέιρας, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 34’ ο Προτό πραγματοποίησε την πρώτη καλή απόκρουση στην αναμέτρηση.  Ο Μάντζουκιτς έκανε την κεφαλιά και ο Βέλγος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ. Ενα λεπτό αργότερα, η Γιουβέντους απείλησε και πάλι τον Προτό, αλλά ο πολύπειρος τερματοφύλακας φώναξε «παρών» και πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική απόκρουση. Ο 34χρονος κίπερ είπε «όχι» στον Στουράρο και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα με τον Εμενίκε. Ο Νιγηριανός επιθετικός ξεκίνησε την προσπάθειά του πίσω από τη σέντρα και έφτασε μέχρι την περιοχή του Μπουφόν, όμως, το γύρισμά του δεν ήταν καλό και οι αμυντικοί της Γιουβέντους απομάκρυναν.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ιταλική ομάδα ανέβασε και άλλο την πίεσή της, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον... Προτό! Στο 40’ ο Μάντζουκιτς έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βέλγος πορτιέρο έπεσε και απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Πάρντο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Μπουφόν έπεσε και μπλόκαρε. Στο 45’ ο Προτό πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ σπουδαία απόκρουση! Ο Ντιμπάλα επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε το πλασέ, αλλά ο Βέλγος «πέταξε» και απομάκρυνε. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Πάλεψε, αλλά λύγισε

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Προτό.  Στο 57’, σε μια από τις κόντρες του Θρύλου, ο Πάρντο προσπάθησε να βρει τον Οτζίτζα, οι αμυντικοί της Γιουβέντους έκοψαν και η μπάλα στρώθηκε στον Σεμπά, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 66’ ο Εμενίκε έστρωσε στον Οτζίτζα, αλλά το σουτ του Βέλγου δεν ήταν καλό και ο Μπουφόν έπεσε και απομάκρυνε. Τρία λεπτά αργότερα η Γιουβέντους έκανε το 1-0 με τον Ιγκουαΐν. Ο Αλεξ Σάντρο σέντραρε από αριστερά, ο Ιγκουαΐν σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Νικολάου και στρώθηκε ξανά στον Αργεντινό, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 71’ ο Τάκης Λεμονής πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Πάρντο με τον Μπεν. Εξι λεπτά αργότερα ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη αντί του Ζντιέλαρ. Ο «ερυθρόλευκος» μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα, καθώς στο 80’ οι Ιταλοί έκαναν το 2-0 με τον Μάντζουκιτς. Ο Ιγκουαΐν βρήκε τον Ντιμπάλα, αυτός έκανε το πλασέ μπροστά από τον Προτό, ο Ενγκελς έπεσε και προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 85’ ο Μπεν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

 

Πηγή: gavros.gr