Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ο Θρύλος καθάρισε τα Χανιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επικρατώντας με 1-4.

Οι ερυθρόλευκοι παρά την ψυχρολουσία με το γκολ των Κρητικών στο 8' ανέβασαν άμεσα στροφές και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 1-2 χάρη σε τέρματα των Ερνάνι στο 21' και Κολοβού στο 39'.

Ακόμα καλύτερος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό του αγώνα, σημείωσε άλλα δύο τέρματα με Σεμπά στο 86' και Μανιάτη στο 90' και είχε και δοκάρι με τον Πάρντο.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως στον αιφνιδιασμό των γηπεδούχων. Στο 22’ ισοφάρισε με τον Ερνάνι και στο 39’ έφερε τα πάνω - κάτω με τον Κολοβό.

Ντόρτια Θρύλου στα Χανιά 1-4

Ένας Ολυμπιακός που πήρε πολύ σοβαρά το ματς και έφτασε στη νίκη με 4-1 (σ.σ. το 3ο γκολ έβαλε ο Σεμπά στο 86' και το 4ο ο Μανιάτης στο 90') ενώ θα μπορούσε, κάλλιστα, να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και δοκάρι με τον Πάρντο και πληθώρα ευκαιριών με τους Καμπιάσσο, Ερνάνι, Σεμπά και Πουλίδο να χάνουν τις μεγαλύτερες εξ’ αυτών.

Ο Μάρκο Σίλβα, παρέταξε την ομάδα με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Τσιμίκα, Σιόβα, Αυλωνίτη και Σαλίνο. Καμπιάσσο, Ζντιέλαρ και Κολοβός ήταν τα κεντρικά χαφ και οι Ερνάνι, Πάρντο στις πτέρυγες.

Ο Σεμπά αγωνίστηκε σε ρόλο φουνταριστού επιθετικού. Στα συν της αναμέτρησης ότι πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έχουν πολύ ως τώρα, ενώ επέστρεψε στα επίσημα ματς ο Γιάννης Μανιάτης που σκόραρε κιόλας στο φινάλε.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η ρεβάνς που θα γίνει στον Πειραιά σε μερικές μέρες αποτελεί ουσιαστικά τυπική διαδικασία και ο Θρύλος έχει κάθε λόγο να σκέφτεται από τώρα τον αντίπαλό του στη φάση των "8".

Α.Ο. ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (61’ Μπουζούκης), Γκέσιος (77’ Μ.Νύκταρης), Δεινόπαπας (46’ Λίτα), Ρίκκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72’ Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσσο (80’ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (87' Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.