Η ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά και ο πρόεδρος της Μιχάλης Λιβανός, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στη Σαλαμίνα και πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή που πλήγηκε περισσότερο από κάθε άλλη, από τη διαρροή καυσίμων που προκλήθηκε, ύστερα από το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» επανέρχονται στο θέμα και ζητούν να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ειδικότερα, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή και να δοθεί οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες, ενώ παράλληλα τονίζουν πως τόσο για την τραγική καθυστέρηση στο θέμα της ρύπανσης όσο και στην αποζημίωση των επαγγελματιών του νησιού, πολιτικά υπεύθυνοι είναι ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ 16/9/2017

Καλούμε την Κυβέρνηση κ όλους τους αρμόδιους φορείς να ανακοινώσουν αποζημιώσεις και έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες επαγγελματίες και πολίτες από το ναυάγιο στη Σαλαμίνα. Η περιοχή της Σαλαμινας επλήγη τουριστικά με αποτέλεσμα να μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% η οικονομική δραστηριότητα σε εμπορικά μαγαζιά, καφετέριες κ εστιατόρια. Οι αλιείς δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να ψαρέψουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ζητάμε άμεσα κ επιτακτικά την αποκατάσταση των ζημιών και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες.

Για την τραγική καθυστέρηση τόσο στο θέμα της ρύπανσης όσο κ στην αποζημίωση των επαγγελματιών του νησιού, πολιτικά υπεύθυνοι είναι ο Πρωθυπουργός κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ.

ΝΟΔΕ Β´ ΠΕΙΡΑΙΑ